PSC i Comuns

Tres alcaldesses del Vallès, elegides diputades provincials de Barcelona

PSC i Comuns pacten la Diputació de Barcelona a l’espera dels independents de Junts

Junts es juga dos milions d’euros en sous en el pols per la Diputació de Barcelona

El PSC proposarà Lluïsa Moret com a presidenta de la Diputació de Barcelona

Tres alcaldesses del Vallès, elegides diputades provincials de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Les alcaldesses de Granollers, Sabadell i Rubí Alba Barnusell, Marta Farrés i Ana María Martínez– han sigut elegides diputades provincials de Barcelona. Totes elles sota les sigles del partit socialista. En total, aquest dilluns, 10 de juliol, s’han fet públics els 51 representants de totes les ciutats catalanes. Tot i que encara sense la garantia d’un pacte definitiu a la Diputació entre el PSC i els Comunsper al pròxim mandat.

L’acord que es configurarà durant el Ple de Constitució –se celebrarà dijous, 13 de juliol, a les 12 h–, on els diputats prendran possessió del càrrec i es decidirà la presidència de la institució supramunicipal.

Així, Marta Farrés (PSC) serà una de les quatre representants del partit judicial de Sabadell. També ho serà l’alcaldessa de Badia, Eva Menor (PSC), l’alcalde de Polinyà, Javier Silva (ERC), i la primera tinenta del consistori de Palau-solità i Plegamans, Eva Soler (ERC).  

Per la seva banda, Ana Maria Martínez (PSC) serà una de les representants del partit judicial de Terrassa al costat de Maria Mercedes Balcells (TxT), primera tinenta de l’alcalde Jordi Ballart.

Finalment, amb relació als municipis vallesans, Alba Barnusell, que representa el partit judicial de Granollers, junt amb l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó (PDECat) i l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Josep Galiano (ERC).

Possible acord PSC i Comuns

Possible acord PSC i ComunsDesprés del cop de porta de l’executiva de Junts a reeditar el pacte amb el PSC, els postconvergents exploren un pacte amb ERC que els doni la presidència de la institució. No obstant, el PSC i els Comuns han agafat tirada i han arribat a un pacte per governar –sumen 22 regidors– i, així, aplanen el terreny perquè l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, presideixi la institució supramunicipal.

L’aliança, que va ser anunciada a les portes de l’inici de la campanya de les generals, preveu que la vicepresidència recaigui sobre la coordinadora nacional de Catalunya en Comú i regidora de Castelldefels, Candela López. Tot i així, els dos partits esperen completar la suma suficient per assegurar-se el control de l’ens i curtcircuitar així la possibilitat que siguin ERC i Junts, que també mantenen negociacions per teixir un acord, els que s’acabin imposant.

Notícies relacionades

Els socialistes van presentar Moret, després de la seva contundent victòria i la consolidació en la columna vertebral del projecte del partit provocat que el PSC.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell, de Terrassa de Granollersi de Rubí