Patrimoni local

Terrassa vol impulsar un nou model de turisme sostenible a partir de la seva capital industrial

L’Ajuntament preveu reformar antics espais fabrils i donar-hi nous usos per convertir-se en referent en aquest àmbit

Terrassa vol impulsar un nou model de turisme sostenible a partir de la seva capital industrial
1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) vol impulsar un nou model de turisme sostenible a partir dels seus actius industrials. Ho farà a través del projecte Vapor.0, amb el qual preveu reformar espais fabrils i altres de vinculats a la indústria local, com ho és la Masia Freixa.

Per aquesta raó, la ciutat optarà a rebre un impuls econòmic de 6,9 milions d’euros a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern, amb el compromís que els treballs previstos estiguin executats a finals de 2023.

Precisament, la Masia Freixa ha de ser un dels puntals de la iniciativa, convertint-la en un espai cultural i d’exposició per recrear en ell l’àmbit domèstic original de l’època, posant en relleu l’art modernista local.

Transformar el model turístic

«Volem transformar el model turístic de la ciutat, fer capgirar-lo perquè el turisme sigui motor de tracció de l’economia», explica el regidor de Turisme, Pep Forn.

Així, l’objectiu del pla passa per transformar el model turístic de la ciutat com una d’alternativa i una aposta per la qualitat, alhora que descentralitzant l’interès que poden oferir en el dia d’avui destinacions com la ciutat de Barcelona.

Per a això, es proposa reformar antics espais i actius vinculats a la fàbrica industrial que va marcar el passat de Terrassa i museïtzar l’espai urbà, incorporant les noves tecnologies. «Tenim més de cent actius patrimonials protegits a la ciutat», recorda Horno.

Accions previstes

L’aposta preveu actuacions en l’àmbit de la transició verda i sostenible, restaurant la Masia Freixa per museïtzar-la, així com la Casa Alegre de Sagrera, condicionant-la per crear nous espais per acollir exposicions.

També opta per rehabilitar la Sala Muncunill per dinamitzar en ella l’activitat cultural, amb tecnologia que li doni un impuls, o l’antic Ajuntament de San Pedro, on es preveu instal·lar un alberg municipal i diversificar, així, l’oferta d’allotjament turístic.

Quant a la millora de l’eficiència energètica, es preveu urbanitzar i remodelar les places de Josep Freixa i Argemí i de Mossèn Cinto Verdaguer, mentre que en l’àmbit de la transició digital es vol dotar ciutat d’experiències turístiques immersives, amb senyalitzacions digitals per al visitant, entre d’altres.

Notícies relacionades

El projecte vol que també es puguin crear noves rutes associades al patrimoni industrial modernista i potenciar tot el que té a veure amb l’atenció i la informació que s’aporti.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa