Terrassa impartirà el primer Grau Professional especialitzat en jazz de Catalunya

Aquest curs l'Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa tindrà 944 alumnes inscrits

Presentació del nou grau professional de Terrassa, aquest dimarts.

Presentació del nou grau professional de Terrassa, aquest dimarts. / AJUNTAMENT DE TERRASSA

1
Es llegeix en minuts
J. S. / Terrassa

Des de fa molts anys, arran de la tradició de jazz que hi ha a la ciutat, Terrassa es ven com la capital catalana d'aquesta música.

A partir d'ara, seguint per aquest camí, l'Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa oferirà el primer Grau Professional especialitzat en jazz amb caràcter oficial a tot Catalunya, amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Amb aquesta nova especialització, el Conservatori de Terrassa passa a convertir-se en un referent a nivell de tot Catalunya en un estil musical que ja s'està treballant en aquest centre des del curs 2005-2006, gràcies a la col·laboració amb Jazz Terrassa i amb músics de gran prestigi en el món del jazz.

La regidora d'Educació, Rosa Ribera, ho va anunciar aquest dimarts amb el director de l'Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa, Jesús Silvestre, en una roda de premsa per presentar les novetats del nou curs d'aquest centre.

Segons Rosa Ribera, regidora d'educació: "Això ens omple de satisfacció i ens dóna un prestigi més enllà de la nostra ciutat que ens situa al mapa de centres educatius musicals de referència a tot el país”, ha dit Ribera.

Durant la compareixença també es va fer repàs a totes les activitats que es porten a terme des de l'Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa, que aquest any tindrà 944 alumnes matriculats.

Pel que fa a les activitats previstes, destaquen els tallers d'audició i cultura musical per a adults, de jazz i música moderna i de teatre musical, així com el segon any del projecte 'Un nen, un instrument'.

DE MOMENT, UN CURS PONT NO REGLAT

Responsables de l'Escola de Música treballen actualment amb el Departament d’Ensenyament amb l'objectiu de crear un decret marc per a la implementació d'aquests estudis, que es farà progressivament.

Aquest any es començarà a impartir un curs pont no reglat equivalent al cinquè grau professional per accedir a la prova d'accés de sisè.

El curs vinent, cinquè i sisè ja seran reglats i s'iniciarà el primer de grau professional amb una línia en el perfil de jazz i música moderna.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa

 

Temes:

Jazz