APUNT

Carlitos Alcaraz, ADN de campió

Carlitos Alcaraz, ADN de campió

EFE / Jason Szenes

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Creure, aguantar i lluitar. Carlos Alcaraz ho porta de fàbrica en el seu ADN enganxat a un talent tennístic espectacular que va ser imprescindible per superar Jannick Sinner i convertir-se en el més jove tennista de l’era Open (1968) que arriba a les semifinals a l’Open dels Estats Units amb 19 anys, 4 mesos i 2 dies.

Carlitos, com li agrada que l’anomenin, va creure en si mateix des del primer punt en joc en la central Arthur Ashe fins a l’‘ace’ amb el qual es va apuntar el partit en el primer ‘match ball’ que va disposar, després de 5 hores i 15 minuts d’una batalla per recordar. 

Carlitos va saber aguantar quan Sinner va remuntar el primer set per arrabassar-li els dos següents, tots dos en el ‘tie-break’, l’últim d’ells sense aconseguir guanyar ni un punt al tennista italià.

Carlitos va lluitar sense permetre’s baixar la guàrdia, malgrat aquest cop que hauria desmoralitzat qualsevol altre, fins donar la volta a un partit que Sinner semblava tenir de la mà de la seva poderosa sacada amb un ‘match ball’ que no va saber rematar. L’italià va pagar car el seu error.

Carlitos, amb un tennis ferotge en cada cop, de compromís total en cada punt, una exhibició de força física, capaç de genialitats úniques per a admiració dels aficionats, va acabar desmuntant la màquina perfecta de fer tennis que era el fred Sinner.

Notícies relacionades

Sense semblar en cap moment vençut pel cansament, només concentrat pel desafiament davant un rival amb qui jugarà molts més partits en el futur pels grans títols, Carlitos va saber creure, aguantar i lluitar per guanyar-se el dret a jugar les semifinals de l’Open dels Estats Units.

 Alcaraz està a dos partits del seu primer Grand Slam i del número 1, dos objectius que tenia entre cella i cella a principis d’any, quan no estava encara entre els 70 millors del món. Li queda feina a fer i no serà fàcil, però per creure, aguantar i lluitar que no quedi. Sobretot talent.