TENNIS

Djokovic recupera la calma després de guanyar Wimbledon

L’ex número 1 anhela jugar l’Obert dels Estats Units, però no es vacunarà per disputar-lo

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Alleujament. Aquesta era la sensació de Novak Djokovic abraçat al trofeu de Wimbledon. Després dels sis mesos més bojos de la seva vida. «Ha sigut un any de merda, un any molt complicat per a Novak. Aquesta victòria és molt important per a ell», confessava el seu entrenador, Goran Ivanisevic.

Guanyar a Londres per setena vegada i sumar el 21è Grand Slam han donat al tennista serbi la calma per afrontar el seu futur esportiu, pendent de si podrà jugar l’Obert dels Estats Units, tot i que no té cap intenció de vacunar-se per participar-hi.

Marcat pel viscut a Austràlia a principis d’any, quan va ser deportat del país sense poder jugar a Melbourne al no estar vacunat de covid-19, Djokovic havia perdut l’estabilitat emocional per afrontar la temporada. A l’expulsió d’Austràlia s’hi va afegir la impossibilitat de jugar la gira nord-americana també per no estar vacunat i, com a rematada, Djokovic va veure com perdia el número 1 mundial fora de la pista, quan l’ATP va decidir retirar els punts de Wimbledon davant la prohibició de jugar als tennistes russos i bielorussos per la invasió d’Ucraïna.

«Ha sigut un any de merda, molt complicat per a Novak. Aquesta victòria és molt important per a ell»

Ivanisevic, entrenador de Djokovic

Malgrat guanyar a Wimbledon, Djokovic ha caigut al setè lloc mundial amb 4.770 punts d’una classificació irreal que lidera el rus Daniïl Medvédev (7.775), absent obligat a Londres; seguit per l’alemany Alexander Zverev (6.850), lesionat des de Roland Garros, i per Rafael Nadal (6.165), que és el millor de l’any destacat, amb les seves victòries a Austràlia i Roland Garros i només tres partits perduts. «Vaig estar molt temps per aconseguir el rècord de setmanes com a número 1, ara això ja no és una prioritat per a mi», diu. 

Un calvari

Djokovic ha passat un calvari des d’Austràlia. «Els primers mesos de l’any van ser molt durs per a mi. Volia jugar, però alhora, sentia molta pressió i no estava bé a la pista», recordava.

«Va ser un cop enorme. Molts d’altres no es recuperarien d’una cosa així. Quatre setmanes abans de Roland Garros ens entrenàvem sense tenir clar on podríem jugar, perquè les normes canviaven constantment. No va ser fàcil per a ell ni per als que intentàvem ajudar-lo. Aquesta victòria a Wimbledon és més especial per això. L’esforç ha valgut la pena. Ha sigut un heroi», destacava Ivanisevic.

Djokovic se sent recompensat. Preparat per a nous reptes, però també sense presses. «No penso a acabar la meva carrera en un any o dos, només vull mantenir el meu cos sa per seguir aquest nivell», assegura el tennista serbi.

Les coses han canviat per a Djokovic. «No sento cap pressió o necessitat de jugar, Ara prioritzo els Grand Slams, i els llocs on em sento bé», destaca.

Notícies relacionades

Un mes i mig abans de l’Obert dels Estats Units, Djokovic anhela poder jugar a Nova York. El seu desig està en mans que les autoritats sanitàries permetin l’accés al país sense estar vacunat de covid-19.

«Queda un llarg i calorós estiu. Ja ho veurem. Potser Biden canviï d’opinió. Les coses estan molt boges al món, cada dia canvia alguna cosa i tot pot passar», recalca Ivanisevic. De moment Djokovic s’oblidarà de les raquetes durant dues setmanes. S’ho ha guanyat.