TENNIS

¿Per què Djokovic cau al setè lloc del rànquing ATP si acaba de guanyar Wimbledon?

El serbi cau al setè lloc al no haver-hi repartiment de punts en el torneig anglès, no participar a Austràlia i caure a quarts de Roland Garros

¿Per què Djokovic cau al setè lloc del rànquing ATP si acaba de guanyar Wimbledon?
1
Es llegeix en minuts

Novak Djokovic, malgrat haver guanyat aquesta edició de Wimbledon, s’ha vist molt afectat pel no repartiment de punts en el torneig. El torneig anglès, que al principi no deixava participar tennistes russos o bielorussos, ha arribat a un acord amb l’ATP perquè aquests hi participin però amb la condició que no es reparteixin punts entre tots els tennistes. El més perjudicat ha sigut Novak Djokovic, ja que no s’ha pogut emportar els 2.000 punts que havia aconseguit.

Notícies relacionades

El serbi va perdre la primera posició del rànquing ATP el mes passat al ser eliminat en quarts de final de Roland Garros, i Daniil Medvedv escalava a la primera plaça, mentre que Alexander Zverez, a la segona. Però la caiguda important s’ha produït aquest dilluns, quan Djokovic ha baixat fins a la setena posició del rànquing ATP, el seu pitjor registre des de l’agost del 2018. L’eliminació a Roland Garros li va condemnar molts punts a l’haver guanyat el torneig en l’anterior edició i no haver passat de quarts en la següent, ja que el repartiment de punts es fa amb la comparació de l’anterior edició amb l’actual. D’altra banda, el serbi no va disputar l’Obert de Australia per la seva decisió de no vacunar-se, i això també l’ha afectat considerablement en la caiguda de punts.

D’aquesta manera, Medvédev segueix primer en el rànquing, seguit per Zverez a la segona plaça, i afegint Rafael Nadal en el tercer lloc. També han pujat posicions Tsitsipas, Rudd i Alcaraz, els tres en ordre de posicions. Novak baixa fins al setè lloc, mentre que Rublev, Felix Augger i Sinner confeccionen el ‘top 10’ del rànquing ATP.