La final masculina

Djokovic guanya el 7è Wimbledon i suma el seu 21è Grand Slam

Djokovic guanya el 7è Wimbledon i suma el seu 21è Grand Slam

EFE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La persecució continua. Novak Djokovic no ha deixat escapar la seva oportunitat per guanyar el 21è Grand Slam i acostar-se als 22 de Rafael Nadal. A la central de Wimbledon, on no perd cap partit des de la final del 2013 contra Andy Murray, el tennista serbi ha inscrit per setena vegada el seu nom en el palmarès del torneig després de vèncer l’australià Nick Kyrgios per 4-6, 6-3, 6-4 i 7-6, en una final d’alt voltatge contra el tennista més rebel del moment del circuit.

El primer assalt va ser per a Kyrgios. L’australià va aprofitar el primer ‘break’ (3-2) per aconseguir un avantatge definitiu. Amb 7 ‘aces’, 80% de primera sacada amb una mitjana de més de 200 km/h, 14 cops guanyadors i només 4 errors no forçats. Un festival sense renunciar, per alegria de la grada, del seu espectacular estil, amb una primera sacada de cullera, una devolució entre les cames, deixades i alguna genialitat de les seves. El primer assalt era seu.

Un ‘tsunami’ imparable

Djokovic, que va començar amb una doble falta, va tancar el set amb una altra. Va entrar a la pista amb gorra (30 graus al sol), molt seriós i preparat per als focs artificials que l’esperaven. Va mantenir el duel sense distreure’s gens, però en els moments clau Kyrgios imposava la seva mà màgica cada vegada. En poc més de mitja hora s’asseia a la cadira, sense tenir gaire clar com parar el tsunami que li venia a sobre.

Djokovic va mantenir la concentració esperant la seva oportunitat. Sense mostrar excessius nervis. L’ocasió va arribar prenent-li un joc en blanc a Kyrgios (3-2). El campió de Wimbledon ho va celebrar amb els braços a l’aire. «¡Som-hi!», li van cridar en serbi des de la llotja. Va mantenir l’avantatge per adjudicar-se el set (6-3), després de salvar 4 ‘break points’ en l’últim joc, quan va aixecar un 0-40. Crit a la grada per celebrar-ho.

Kyrgios havia abaixat la seva fiabilitat i creativitat. Només 7 ‘aces’, un 71% de primeres sacades, 11 cops guanyadors i 7 errors no forçats. Djokovic li havia guanyat 32 punts contra 23. Segon assalt per al serbi.

Kyrgios s’enfada

Djokovic va perdre dos ‘break points’ de sortida per seguir l’avantatge al principi del tercer set. La igualtat va continuar, tot i que el tennista australià va rebre un ‘warning’, per una queixa amb insult, abans d’avançar-se 3-2. Era el primer cop que s’enfadava. No estava còmode.

Notícies relacionades

La sacada de Kyrgios el va mantenir en la lluita amb 9 ‘aces’ fins que, inesperadament, ho va deixar escapar amb un 40-0 a favor. Una doble falta i tres errors. Kyrgios li demanava a la seva llotja que es calmessin però ell estava nerviós. Djokovic, impassible, impertorbable, no va desaprofitar l’ocasió per apuntar-se el tercer assalt.

En el quart la igualtat es va mantenir fins al 5-5. Arribava el moment de la veritat. Pressió màxima per a tots dos. El públic es decantava per Djokovic amb crits de «¡Nole, Nole!». Kyrgios mirava a la seva llotja i somreia o es queixava al jutge de cadira d’alguna jugada. La igualtat es mantenia fins arribar al ‘tie-break’. Djokovic s’avança 6-1, amb un Kyrgios que es trasbalsa. Djokovic tanca el puny i no deixa escapar la seva oportunitat. A les tres hores Djokovic compleix el seu gran desafiament. El 7è Wimbledon i 21è Grand Slam és seu.