Badosa s’acomiada de Wimbledon amb una derrota amarga contra Halep

La tennista catalana va quedar eliminada en vuitens de final en tot just 63 minuts (6-1 i 6-2)

Badosa s’acomiada de Wimbledon amb una derrota amarga contra Halep

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Paula Badosa no va sortir contenta de la central de Wimbledon. En 63 minuts es van esfumar les seves opcions d’arribar als quarts de final del torneig. Simona Halep, campiona el 2019, li va endossar un dur correctiu.

La il·lusió va durar poc. Badosa va començar disposada a la baralla amb Halep. El record de la derrota a Madrid encara li coïa (6-3, 6-1). Va sortir a plantejar una partit de tu a tu i, d’entrada, semblava que ho aconseguiria. El primer joc el va guanyar en blanc. Colpejant dur la bola i molt sòlida. Halep li va aguantar el pols i després de cedir cinc punts seguits va començar a dominar. La romanesa va imposar un alt ritme al partit, potència i molta velocitat a la seva bola, que a Badosa se li va fer impossible de seguir.

Després d’aconseguir el primer ‘break’ (2-1), Halep ja no va deixar anar el comandament per encadenar dues noves ruptures (4-1 i 6-1) seguides més (1-4 i 1-6), contra una Badosa que havia perdut la seva solidesa i convicció superada per la contundència de la tennista romanesa, que apuntava a les línies, buscava els contrapeus i la desbordava des del fons amb contraatacs. El primer set va acabar en 35 minuts amb 13 errors no forçats i només dos cops guanyadors per a Badosa.

Impotència

La marxa triomfal de la tennista romanesa es va mantenir en la segona mànega. Badosa va disposar d’un ‘break point’ en el tercer joc, però Halep el va defensar amb valentia i agressivitat per impedir la ruptura. Badosa també en va salvar tres més en el següent joc, però sempre anava darrere del ritme que imposava el seu rival. No trobava la fórmula per trencar la situació. I en el sisè no va poder evitar que Halep li arrabassés el servei per quarta vegada i agafés un avantatge de 4-2 que ja no va deixar escapar en el primer ‘match ball’ que va disposar per tancar el partit de forma contundent en 63 minuts.

Notícies relacionades

Halep reconeixia a l’arribar a Wimbledon que havia tingut moltes dificultats amb la confiança del seu joc, pels seus últims resultats i per la lesió que va arrossegar l’any passat. Ex número 1 mundial i campiona de Wimbledon el 2019, classificada al lloc 18è mundial, havia tingut problemes d’ansietat feia un mes a Roland Garros, quan va caure en segona ronda presa d’«un atac de pànic», que la bloquejava.

Ningú diria que els hauria tingut veient el seu partit amb Badosa. La tennista romanesa, ara entrenada per Patrick Moratoglou, exentrenador de Serena Williams, no va acusar aquesta ansietat. Al contrari, va anunciar la seva candidatura al títol.

Temes:

Wimbledon