US Open

Alcaraz: «No penso que sigui una casualitat ser a quarts, m’ho mereixo»

Va destacar la gran confiança amb què va començar el US Open

Alcaraz: «No penso que sigui una casualitat ser a quarts, m’ho mereixo»
2
Es llegeix en minuts

El jove tennista espanyol Carlos Alcaraz, número 55 del món, que aquest diumenge va aconseguir el seu primer pas a uns quarts de final d’un Grand Slam, després de vèncer per 5-7, 6-1, 5-7, 6-2 i 6-0 l’alemany Peter Gojowczyk, 141è en la classificació de l’ATP, va reivindicar que la seva classificació no és producte de la casualitat, sinó del seu bon tennis.

«La veritat és que soc un noi ambiciós, que sempre en vol més i, per tant, ser ara mateix a quarts de final és una cosa increïble. No esperava estar en aquesta posició, però crec en mi, en el meu joc i en com rendeix al camp», va apuntar Alcaraz, que va necessitar tres hores i 31 minuts per emportar-se el triomf.

En aquest sentit, Alcaraz, que va néixer el mateix dia en què el seu entrenador Juan Carlos Ferrero va arribar a la final de l’Obert, el 2003, va dir que «pensant-ho una miqueta en fred, podria ser aquí ara mateix, perfectament, en aquest Grand Slam i en els que ve».

El jugador espanyol va insistir que s’ha sentit amb molta confiança abans d’arribar a l’Obert i que això, ha incidit, s’ha vist reflectit en la manera en què li estan sortint les coses a Flushing Meadows.

Va destacar que el partit de divendres contra Stefanos (Tsitsipas) li va donar molta confiança i va posar en relleu que el seu rival, igual que ell, busca guanyar. «Cal donar el millor si vols portar-te el triomf i oblidar-te de l’anterior», va afegir.

Tampoc dona cap importància al fet que ara ja sigui el quart finalista més jove de l’era Open, des de 1968, tot i que va reconèixer que eren bones dades.

«La veritat és que impressionen una miqueta, però es quedarien en res si després no arribes on ho han arribat els millors jugadors de la història, però sempre pensant que ets tu mateix el qui has de seguir el camí per assolir la meta somiada, que és el més important», va reflexionar Alcaraz, únic jugador espanyol dels 12 que van entrar al quadro principal del torneig.

Alcaraz, que va admetre que no havia disfrutat tant a partit com al de tercera ronda, quan va donar la gran sorpresa de vèncer el grec Stefanos Tsitsipas, tercer favorit del torneig, va dir que la seva filosofia al camp mai canvia.

De nou, a la pregunta sobre les referències que té com a jugador de tennis i, en concret, sobre les figures de Rafael Nadal i Ferrero, Alcaraz va insistir en el fet que tots els bons tennistes per a ell són vàlids, però, com és lògic, els campions espanyols, que sempre han estat més pròxims al seu creixement esportiu, compten amb una gran influència.

«M’encanta veure vídeos de tots dos, però sobretot m’encanta veure tennis, tant com pugui. De Juan Carlos, n’he vist vídeos, però, del Rafa, n’he vist milions, amb l’única filosofia d’intentar aprendre al màxim, però sobretot coses noves», va assenyalar Alcaraz.

Notícies relacionades

Alcaraz també va dir que el seu lema cada vegada que està al costat de les grans figures, com passa amb Nadal, és el d’«intentar parlar poc i escoltar molt, que és quan es reben les bones coses».

Quant al seu pròxim rival, mentre Alcaraz feia la roda de premsa, a la pista central Arthur Ashe Stadium el nord-americà Frances Tiafoe i el jove canadenc Felix Auger-Aliassime, de 21 anys, mantenien un gran duel per decidir-ho.