CANVIS AL CIRCUIT DE TENNIS

L’ATP augmenta els premis dels seus tornejos i retoca el sistema de rànquing

Els ‘top 10’ accepten repartir la seva bonificació de premis de final de temporada per ajudar la resta de jugadors

L’ATP augmenta els premis dels seus tornejos i retoca el sistema de rànquing
2
Es llegeix en minuts

Repartir més diners en premis per als jugadors en els tornejos del circuit 250 i 500 ATP i adequar el sistema del rànquing de punts en la classificació mundial són les mesures que l’ATP ha posat en marxa per ajudar els tennistes en la nova temporada per les conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

Així, s’ha decidit incrementar entre un 60 i 80 per cent els nivells mínims de premis en metàl·lic per als tornejos ATP 250 i ATP 500, que es disputin entre entre el passat Obert d’Austràlia i el pròxim Wimbledon, en una quantitat de 4,3 milions d’euros, que seran finançats, principalment, per una redistribució de part del fons de bonificació de l’ATP que es reparteix a final de temporada entre els 12 millors jugadors de l’any, elegibles per al Masters. Aquesta decisió ha sigut recolzada pel Consell de Jugadors, incloent-hi Roger Federer i Rafael Nadal.

Quant a la classificació, l’ATP ha ideat un sistema de desglaç progressiu fins a la setmana del 9 d’agost del 2021 (inclòs el Masters 1.000 de Toronto) per a tornejos que no s’hagin disputat el 2020, com el Masters 1.000 de Madrid i el Barcelona Banc Sabadell) o que no s’hagin jugat en les dates tradicionals com Roland-Garros, Roma i Hamburg, entre els més destacats. Els resultats obtinguts el 2019 de tots aquests tornejos s’estendran 52 setmanes més i es ponderaran al 50% en cas que els resultats siguin menys bons.

Beneficiar els millors

Com a exemple, Rafael Nadal, que va guanyar Roland Garros l’any passat, tindrà la seguretat de quedar-se amb 1.000 punts (la meitat dels 2.000 atorgats al guanyador), faci el resultat que faci en la pròxima edició del Grand Slam francès. Mentre que Novak Djokovic podrà mantenir 1.000 punts per la seva victòria a Wimbledon el 2019, 600 punts dels 1.200 que va guanyar l’any passat per haver arribat a la final a París.

Notícies relacionades

En aquest reajustament del sistema de classificació, els més beneficiats seran els tennistes que més bons resultats van aconseguir el 2019 i 2020, a més dels que no han pogut jugar per lesions, com el cas de Roger Federer. La fórmula frena la progressió dels tennistes joves, que necessitaran millors resultats per pujar llocs en la classificació mundial.

Segons l’ATP, s’espera tornar al sistema de 52 setmanes habitual fins a la pandèmia a partir del 16 d’agost del 2021, amb el torneig de Cincinnati.