WTA FINALS

Svitolina-Stephens, final del màsters femení

La jugadora nord-americana domina per 2-1 en els duels directes, aquest any a Mont-real

jmexposito45640574 ukraine s elina svitolina celebrates after defeating kiki be181027205954 / ROSLAN RAHMAN

1

La ucraïnesa Elina Svitolina i la nord-americana Sloane Stephens jugaran aquest diumenge la final del torneig que reuneix les vuit millors raquetes de la temporada després de derrotar, respectivament, l’holandesa Kiki Bertens i la txeca Karolina Pliskova.

Svitolina va vèncer per 7-5, 6-7 (5) i 6-4 després de 2 hores i 38 minuts de partit en un més que igualat partit que es va resoldre per molts petits detalls, potser el més destacat el millor aprofitament dels punts de ruptura de la ucraïnesa amb 5 de 8 (63%), mentre que l’holandesa es va quedar en 3 de 9 (33%). A la resta d’apartats la igualtat va ser gairebé total com indiquen el marcador del partit i el temps de durada. Bertens va finalitzar amb 11 punts i Svitolina, amb 114.

Stephens va necessitar gairebé dues hores per doblegar Pliskova, que va acabar el partit amb seriosos problemes físics, per 0-6, 6-4 i 6-1. El zero que Pliskova va endossar a la nord-americana no admet més comentaris. Al segon set, Stephens va millorar en el servei i això li va acabar donant la victòria, mentre que al set definitiu, els problemes físics de la txeca van fer que la victòria es decantés amb facilitat per a l’americana.

Cap de les dues finalistes estava cridada a disputar la final, tampoc les altres dues semifinalistes, però Svitolina i Stephens, que s’han enfrontat en tres ocasions, 2-1 per a la nord-americana, l’última aquest mateix any a Mont-real (Canadà) per 6-3 i 6-3, són les elegides.