VICTÒRIA CONTUNDENT

Federer entra llançat als quarts de final de Wimbledon

jpujol44224231 switzerland s roger federer returns to france s adrian manna180709145638

jpujol44224231 switzerland s roger federer returns to france s adrian manna180709145638 / OLI SCARFF

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Londres, Enviado especial

El campió continua intractable al seu jardí de WinbledonRoger Federer ha assolit els quarts de final sense cedir ni un set en imposar-se al francès Adrien Mannarino per 6-0, 7-5 i 6-4. El vuit vegades vencedor en l’herba anglesa segueix el seu camí plàcid. Federer ja acumula 32 sets seguits guanyats des de la seva última derrota a Wimbledon i està a només dos de la seva millor ratxa, amb 34 entre el 2005 i el 2006. 

Federer ha tingut una sortida espectacular. En 16 minuts s’havia apuntat el primer set sense perdre cap joc i cedint només cinc punts a Mannarino. L’única màcula l’ha tingut en el sisè joc en el qual per primera vegada en el torneig ha tingut un 'break point' en contra, el primer en quatre partits. Federer l’ha resolt per tancar el set amb 11 cops guanyadors i només un error no forçat.

81 jocs sense cedir el servei

Però el domini de Federer s’ha esfumat en els dos següents sets. Mannarino ha aconseguit humanitzar l’extaterrestre que tenia a l’altre costat de la xarxa abans de cedir el segon set, molt més igualat, 7-5 i en el tercer mantenir el pols fins al 4-4. Federer li ha trencat la sacada en el següent joc i ha guanyat la seva amb un 'ace' final (12è en el partit) per entrar als quarts de final en 1 hora i 48 i aconseguir un altre petit rècord al sumar ja 81 jocs sense cedir el seu servei, des que ho va fer en el vuitè joc del primer set de les semifinals de l’any passat contra el txec Tomas Berdych.

Federer s’enfrontarà dimecres al vencedor del partit entre el francès Gael Monfils (44 mundial) i el sud-africà Kevin Anderson (8). 

Serena Williams, decidida

La contundent victòria de Federer l’ha imitat també a la pista central una altra veterana il·lustre del torneig com Serena Williams, companya de generació del suís amb 36 anys, però que després de ser mare sembla disposada a recuperar velles victòries a Wimbledon.

La nord-americana, classificada en el lloc 181 mundial, tot i que cap de sèrie 25 del torneig per decisió de l’organització pels seus resultats, s’ha desfet de la russa Evgenina Rodina (120 mundial) per 6-2 i 6-2. Una victòria lògica en una edició en què les principals caps de sèrie del torneig ja han desaparegut del quadre. Aquest dilluns s’ha afegit a la sangria de favorites Karolina Pliskova (8 mundial) eliminada per l’holandesa Kiki Bertens (20 mundial) per 6-3 i 7-6 (1).

Notícies relacionades

Després de l’eliminació de la tennista txeca, ara l’alemanya Angelique Kerber (10 mundial), que ha derrotat la suïssa Belinda Bencic per 6-3 i 7-6 (5) és l’única 'top ten’ que queda en el quadre femení, en què també han passat a quarts la letona Jelena Ostapenko, l’eslovaca Dominika Cibulkova, la russa Daria Kasatkina i l’alemanya Julia Goerges

Tots els resultats a la web de Wimbledon