TRIOMF A PARÍS

Muguruza comença com a campiona al Roland Garros

La hispanoveneçolana ha derrotat la russa Kuznetsova per 7-6 (7-0) i 6-2.

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 29, 2018   Spain’s Garbine Muguruza during her first round match against Russia’s Svetlana Kuznetsova   REUTERS/Pascal Rossignol

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 29, 2018 Spain’s Garbine Muguruza during her first round match against Russia’s Svetlana Kuznetsova REUTERS/Pascal Rossignol / PASCAL ROSSIGNOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Garbiñe Muguruza no tenia una estrena fàcil al Roland Garros contra Svetlana Kuznetsova, campiona del 2009. El dia, amb un cel de plom i plujós, tampoc hi ajudava, però l’actual número 3 mundial ha resolt el partit amb contundència i solidesa al derrotar la tennista russa per 7-6 (7-0) i 6-2. 

Campiona el 2016, Muguruza ha sigut desplaçada per l’organització a la tercera central de Roland Garros, una decisió que no ha agradat a la tennista espanyola. A la pista no s’ha notat el seu enuig. Al contrari, ha sortit a jugar molt concentrada, activa, disposada a imposar el seu ritme de joc des del primer punt. Així ha trencat el servei de Kuznetsova per avançar-se 2-0 i 3-1. 

Sota la pluja

Sota un fi plovisqueig, des de l’inici, una pista lenta i boles pesants, no eren les millors condicions de joc per a la tennista hispanoveneçolana per imposar la potència dels seus cops. Les dues jugadores han demanat de parar el partit i, durant uns minuts, han estat assegudes a les cadires fins que el jutge àrbitre ha insistit que continuessin jugant.  Kuznetsova ha recuperat el desavantatge (3-3) però Muguruza ha tornat a trencar el servei de la tennista russa per avançar-se 5-3. Un avantatge que Kuznetsova ha tornat a recuperar (5-5), quan s’ha suspès temporalment el partit per la pluja.

Uns 45 minuts després Muguruza i Kuznetsova han tornat a la pista per arribar a un ‘tie-break’ que Muguruza ha resolt de forma espectacular sense cap error (7-0). Un cop d’autoritat.  Efectiva amb el servei (71% de primers serveis), contundent de cops i ràpida de cames,  a la segona mànega Muguruza ha mantingut la intensitat contra una combativa Kuznetsova, que no ha pogut evitar que s’escapés al marcador 5-2 i tanqués el triomf en 2 hores i 5 minuts.

Notícies relacionades

Muguruza s’enfrontarà en segona ronda, dijous, a la desconeguda francesa Fiona Ferro, de 21 anys i 257a mundial, que s’ha imposat a l’alemanya Corina Whitthoeft (61a mundial) per 6-4 i 6-2.

El quadre de Roland Garros amb els partits de la jornada actualitzats.