UNA EXPERIÈNCIA AMARGA

Un tennista cordovès denuncia que li impedeixen volar per anar en cadira de rodes

Cisco García carrega contra AENA i la companyia Ryanair per la falta d'ajuda quan volia viatjar a Lituània a un campionat internacional

tenista-cordobes

tenista-cordobes

1
Es llegeix en minuts

El tennista cordovès Cisco García ha denunciat aquest dimecres que la companyia Ryanair i l'operador AENA no li han permès agafar el vol que tenia previst agafar amb destí a Vílnius (Lituània), on disputarà un torneig de tennis adaptat, perquè viatjava en cadira de rodes.

En declaracions a Efe des de la Terminal 2 de Barajas, l'esportista cordovès, número 80 del món al rànquing ITF i sisè d'Espanya al circuit de tennis en cadira, ha manifestat que és el "més humiliant" que li ha passat des que va en cadira de rodes, tot i que des que es va quedar paralític el desembre del 2015 ha viatjat "bastant per competir i per plaer".

L'ajuda no arriba

Els fets, segons ha explicat Cisco, van començar quan va comprar el bitllet per viatjar a Vílnius i va avisar que necessitaria assistència per accedir a l'avió, notificació que va repetir quan va imprimir la targeta d'embarcament i després de facturar les maletes.

Segons el seu testimoni, també ho va fer a l'arribar a l'aeroport, on va anar al punt de mobilitat reduïda d'AENA per informar de les seves necessitats, i de la mateixa manera poc després a la zona d'embarcament, on van començar els problemes.

Decisió del comandant

"Un cop allà, han trucat a AENA fins a en tres ocasions per demanar la seva assistència, però no ha aparegut. I a les 7.05 hores el comandant li ha dit a la tripulació que treguin les meves maletes i les del meu entrenador perquè no podem volar", ha manifestat Cisco García, que s'ha ofert a accedir a l'avió ajudat pel seu entrenador.

Notícies relacionades

No obstant, el tennista sosté que la companyia li ha comunicat que no hi havia ningú que pogués portar la seva cadira a la bodega i que "no podia ser a dalt a l'avió", i per això ni tan sols li han permès entrar i s'ha quedat a la zona d'embarcament. "Pel simple fet d'anar en cadira de rodes m'han deixat a terra", ha denunciat Cisco García, que critica que "ni Ryanair ni AENA se'n fan responsables" i "es donen la culpa l'un a l'altre".

Finalment, ha decidit comprar dos vols nous per a ell i el seu entrenador, amb què aquest mateix dimecres volarà a Frankfurt (Alemanya), i des d'allà a Vílnius. 

Temes:

Còrdova