FINAL FEMENINA

Sloana Stephens, campiona de l'Open dels Estats Units

La tennista nord-americana bat la seva compatriota Madison Keys per la via ràpida (6-3, 6-0)

aguasch40033181 new york  ny   september 09  sloane stephens of the united s170910002633

aguasch40033181 new york ny september 09 sloane stephens of the united s170910002633 / Abbie Parr

1
Es llegeix en minuts

La tennista nord-americana Sloane Stephens s'ha proclamat campiona de l'Open dels Estats Units a l'imposar-se a la final a la seva compatriota Madison Keys per 6-3 i 6-0 en un partit que ha durat una hora i un minut.

Stephens, de 24 anys, debutava aquest dissabte en una final del torneig i d'un Grand Slam, igual que Keys, quinzena cap de sèrie, que havia quedat finalista.

Després del partit, Stephens s'ha fos en una abraçada amb Keys, de 22 anys, que no podia contenir les llàgrimes i, abans de la cerimònia d'entrega, s'ha assegut al seu costat, moment en què se les ha vist rient i parlant distesament, sense entreveure's cap rastre de tensió.

En aquest sentit, la guanyadora ha indicat que tenen una gran amistat i que enfrontar-se els ha brindat un joc "especial". "Si fos al revés, ella faria el mateix per mi, la recolzaré en el que sigui, i ella em recolzaria a mi, això és l'amistat", ha explicat.

Tornar al tennis

Abans d'aixecar amb orgull el seu trofeu, ha declarat que se sentia "increïble" per haver guanyat el torneig per primera vegada, especialment després de sotmetre's a una operació de turmell al gener, després de la qual si li haguessin dit on estaria avui, ho hagués considerat "impossible".

"Hauria de retirar-me ara, no seré capaç d'igualar això", ha dit fent broma la nord-americana sobre la seva "tornada" al tennis. I ha agraït el paper del seu equip i ha mostrat una devoció especial per la seva mare. "Crec que els pares no reben prou mèrit", ha dit Stephens, a qui la seva mare va portar als 11 anys a una acadèmia de tennis, on va rebre una beca.

"Podeu ser com jo", ha destacat en un missatge destinat als nens, mentre que als seus pares els demanava que els recolzessin.

"Decebuda"

Per la seva banda, Madison Keys ha reiterat que la seva rival és una de les seves "persones favorites" i, malgrat reconèixer que no ha jugat el seu "millor tennis" i que estava "decebuda" amb ella mateixa, s'ha mostrat somrient.

Notícies relacionades

"He tingut un any molt interessant, amb un començament dur amb cirurgia", ha explicat Keys, que ha afirmat que si fa dos mesos hagués sabut que aconseguiria el trofeu de finalista hauria estat "feliç".

Finalment, Stephens ha reaccionat amb humor al rebre el seu premi en metàl·lic, un xec de 3,7 milions de dòlars. "¡Això són un munt de diners, Déu meu!", ha exclamat.