1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca Daniel ha deixat imatges impactants en diversos punts de Grècia, país durament assolat per la DANAque afecta part de l’est del continent europeu. Carrers inundats, cotxes arrossegats pel corrent i precipitacions per sobre dels 700 litres per metre quadrat han sigut motius més que suficients per activar l’alerta a diverses localitats del centre de país.

Altes i baixes pressions

Notícies relacionades

Tanmateix, a la resta d’Europa la previsió meteorològica és molt diferent dels 800 litres per metre quadrat que podrien caure a Grècia al llarg de les pròximes hores, segons avancen els models. Una cúpula de calor i pols sahariana és el resultat del que es denomina bloqueig Omega: un «centre d’altes pressions flanquejat per dos centres de baixes pressions, al sud-est i sud-oest d’aquest», explica l’Aemet, que també precisa que el fenomen rep aquesta denominació per la similitud de la seva forma amb la lletra grega.

Jeff Beradelli, especialista en meteorologia, ha compartit un mapa en què s’aprecia perfectament aquest bloqueig i el consegüent clima extrem que s’està registrant en diferents parts del continent europeu.