Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns 30 de gener del 2023: ¿quan s’acabarà el fred intens?

La Generalitat manté l’avís per baixes temperatures a totes les comarques

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

Temps de Catalunya, avui dilluns 30 de gener del 2023: ¿quan s’acabarà el fred intens?

ANNA MENESES

2
Es llegeix en minuts

Catalunya comença aquest dilluns, 30 de gener, la setmana amb un fred intensíssim, com ha passat tot el cap de setmana, però la situació està a punt de canviar. El moviment de les borrasques i els anticiclons afavorirà que la temperatura es vagi normalitzant. L’ambient assolellat dominarà i no s’esperen precipitacions. De moment, cal continuar abrigant-se molt bé.

Les temperatures de matinada han sigut gèlides i ho seran durant tot el matí. La Generalitat manté l’avís per fred a totes les comarques de Catalunya. Les gelades a l’interior seran fortes. Tampoc es descarta que es registrin en zones de la costa nord. Les temperatures màximes podrien ser una mica més altes que les de diumenge.

Tot i que el cel estarà serè, veurem bandes de núvols alts i mitjans. A la depressió central hi haurà estrats baixos. Serà precisament en aquesta zona on es podria registrar boira gebradora.

El vent es farà notar amb ratxes fortes a la Costa Brava i al prelitoral central i sud.

¿I a partir d’ara?

Els meteoròlegs auguren canvis, sobretot en les temperatures. La retirada de la borrasca que se situava sobre el Mediterrani i l’arribada d’un anticicló modificaran el panorama.

S’espera, en conseqüència, temps estable, i, sobretot, una normalització de les temperatures. Continuarà fent fred, però més pròxim al considerat normal en aquesta època de l’any.

Notícies relacionades

El fred persistirà durant el cap de setmana i continuaran els intervals de núvols i els bancs de boira. En algunes zones del Pirineu i de les comarques de l’interior, les gelades arribaran a ser molt importants, especialment durant les matinades de diumenge i de dilluns.

Però passat el cap de setmana, arribarà el tan desitjat ascens dels termòmetres. El fred començarà a cedir i les temperatures s’aniran aproximant ràpidament als valors normals en aquesta època de l’any.