L’arribada de la borrasca ‘Danielle’

Dos barcos enfonsats i un ferit greu per les pluges al Maresme

  • Els serveis d’emergència han atès un centenar de trucades en relació amb aquesta tempesta 

  • Catalunya afronta una setmana de canvis per acomiadar l’estiu

Dos barcos enfonsats i un ferit greu per les pluges al Maresme

Ajuntament de Mataró / ACN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Maresme s’ha vist assolat aquest divendres per una intensa tempesta que, en el seu punt àlgid, ha arribat a deixar fins a 90 litres per metre quadrat en zones com el port de Mataró. Les intenses precipitacions, que es van allargar des de primera hora de la tarda fins a la nit, han provocat un ferit greu, han enfonsat dos barcos i han afectat una desena d’embarcacions més, segons apunta el primer balanç proporcionat per Protecció Civil. Els bombers i els serveis d’emergència, per la seva banda, informen d’un centenar d’avisos durant aquest episodi de pluges torrencials.

Divendres, davant l’arribada de la tempesta, la Generalitat va activar diversos avisos per pluges intenses al litoral. Protecció Civil també va activar l’alerta del pla Inuncat pel risc d’inundacions durant aquest episodi. El municipi més afectat per aquestes pluges torrencials ha sigut Mataró. A la capital del Maresme, les pluges han inundat diversos trams del centre i del passeig marítim, inclosos alguns dels passos subterranis. La caiguda d’un llamp ha afectat les instal·lacions de l’R-1 de Rodalies, que durant unes hores ha hagut d’efectuar els viatges entre Vilassar i Mataró per una única via.

Un home de 63 anys va haver de ser rescatat després de quedar atrapat dins del seu cotxe en un dels passos subterranis del litoral que van quedar inundats. Al voltant de les vuit de la tarda, quan la tempesta ja havia remès parcialment, els serveis d’emergència van rebre l’avís de diversos cotxes atrapats en el pas del Cargol (un dels túnels que connecten amb la platja). Al lloc dels fets s’hi van desplaçar equips de bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Serveis d’Emergències. Almenys un dels tripulants afectats va haver de ser traslladat a l’Hospital de Mataró

Les pluges a la capital del Maresme també han provocat l’enfonsament de dues embarcacions al port de Mataró. En els dos casos, de moment, tot apunta que l’incident no hauria provocat fugues de combustible. Tot i així, segons informen des de Protecció Civil, les autoritats han posat barreres de contenció per evitar una possible contaminació de les aigües. 

Afectacions a Catalunya

La intensa tempesta d’aquest divendres també ha provocat afectacions en altres punts de Catalunya. A Vidreres, els equips d’emergència han tret diverses persones dins de quatre cotxes atrapats per l’aigua i a Lloret també els Bombers han rescatat una família atrapada al seu cotxe en una pista forestal. D’altra banda, els alumnes d’una escola a Calella hi han quedat atrapats per l’acumulació d’aigua. Finalment han pogut sortir del recinte escolar, però el soterrani ha quedat inundat.

Durant aquest episodi de pluges i mal temps, a la platja del Prat s’hi ha arribat a observar una tromba marina de grans dimensions molt a prop de l’aeroport.

Previsió per al cap de setmana

Notícies relacionades

Després de la intensa tempesta d’aquest divendres, tot apunta que aquest cap de setmana els núvols aniran aclarint. Per a aquest dissabte, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actius diversos avisos de pluja en algunes comarques catalanes. Es preveuen pluges febles i moderades al vessant sud del Pirineu occidental. A la resta del territori, s’hi espera cel ennuvolat

Diumenge, la situació d’estabilitat es consolidarà, la nuvolositat anirà disminuint i el sol a poc a poc anirà guanyant protagonisme. No es descarten alguns xàfecs a primera hora del matí al litoral, però amb encara menys afectació que dissabte.