Meteorologia

Primera gran borrasca a Espanya: ¿On afectarà?

Les precipitacions afectaran el nord-oest del país, sobre tot Galícia, mentre que les zones mediterrànies es mantindran amb temperatures que podrien arribar als 36 graus

Primera gran borrasca a Espanya: ¿On afectarà?

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’entrada d’una gran borrascades del nord del país aquesta setmana suposarà l’arribada de plugesa zones com Galíciai les comunitats veïnes. Per ara, la previsió és de fins a 100 litres de precipitació acumulats en aquestes zones de la Península fins divendres, mentre que al nord-est s’hi esperen quantitats més baixes.

A més de totes les comunitats del nord d’Espanya, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) també preveu pluges en altres zones, com el nord-oest d’Extremadura i Castella i Lleó i en diferents punts de Navarra. Quant a les temperatures, seran més baixes a la majoria del país, tot i que les costes mediterrànies, incloent-hi les Balears, es mantindran càlidesdurant aquest inici de setmana.

Calor a l’est

L’arribada d’aquesta borrasca no afectarà especialment les comunitats de l’est d’Espanya, on els termòmetres es mantindran amb valors alts. Des de l’Aemet, s’anticipen màximes de fins a 35 graus centígrads a l’interior de Catalunya, a més del País Valencià, les illes Balears, Múrcia i Andalusia.

En canvi, al nord-oest de la Península, comunitats com Astúries, Cantàbria i, sobretot, Galícia tindran una treva amb la calor. La gran borrasca atlàntica enviarà diversos fronts fins dijous, i provocarà l’arribada de pluges localment fortes i vents intensos al litoral. Així mateix, el cel es mantindrà cobert en aquests punts, a més de l’Aragó i Catalunya, on es podrien registrar algunes pluges febles.

Previsió incerta

Notícies relacionades

Tot i que les prediccions per a aquest inici de setmana són bastant clares, a partir de dijous augmentarà la incertesasobre el temps que farà a Espanya. Les precipitacions a Galícia es mantindran durant la segona meitat d’aquesta primera setmana de setembre, i podrien anar acompanyades de calamarsa en zones com el Pirineu. Tanmateix, és possible que aquestes pluges s’estenguin a les comunitats veïnes i a Extremadura.

Per la seva banda, les temperatures podrien arribar a superar els 36 graus centígrads a partir de dijous. Zones com el País Valencià, Múrcia o la Vall del Guadalquivir encapçalaran la llista dels punts més calorosos del país respecte a altres anys, amb un augment d’entre 5 i 10 graus respecte a la mitjana habitual. Ja cap a diumenge, s’espera que les temperatures comencin a baixar després de romandre estables els dies anteriors.