Neu en cotes baixes

¿Quins llocs es cobriran de neu aquest cap de setmana?

La borrasca ‘Ciril’ porta temperatures i precipitacions pròpies d’un hivern cru

¿Quins llocs es cobriran de neu aquest cap de setmana?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’abril ha arribat amb temperatures i temps propis del cru hivern. Tant és així que la borrasca ‘Ciril’ provocarà intenses nevades en algunes zones d’Espanya, a més de precipitacions, ratxes de vent fortes i una caiguda dels termòmetres.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta taronja a Osca, Navarra i Lleida, que poden arribar a acumular importants quantitats de neu. Depenent de la zona, oscil·laran entre els 10 i els 25 centímetres aquest dissabte. De fet, al Pirineu català avui s’han despertat amb 40 centímetres de neu en cotes de 1.800 metres. L’avís s’ha rebaixat a groc a Astúries, Cantàbria, Lleó, Palència, Burgos i la Rioja.

Tot i que a Barcelona no s’esperen grans precipitacions, els accessos a la ciutat estan en alerta per risc d’una forta tempesta de calamarsa diumenge. Aquesta mena de precipitació també es produirà en altres punts de Catalunya, com va passar dijous.

Cotes de neu baixes

S’espera que pugui nevar a només 200-400 metres d’altitud d’alguns punts del País Basc i al nord de Navarra, de manera que Pamplona, Burgos i Logronyo es poden veure afectats per la neu. A Astúries i a Cantàbria, la cota de neu estarà sobre els 500 metres d’altitud i durant el cap de setmana es mantindrà baixa.

La baixada de temperatures, tant diürnes com nocturnes, i les nevades produiran gelades en moltes zones del país, sobretot a l’interior.

Notícies relacionades

La temperatura caurà per sota dels zero graus a Madrid, Valladolid, Guadalajara, Conca, Ciudad Real, Pamplona, Salamanca, Àvila i Burgos.

Andalusia se salva de la borrasca

Al sud, se salvaran del fred Sevilla, Cadis i Huelva, on les temperatures rondaran els vint graus. A més, la sensació de fred s’intensificarà a causa del vent, intens sobretot al nord-est, a les Balears i en zones muntanyoses i que provocarà mala mar al Mediterrani.