Cota de neu a 400 metres

Les rondes de Barcelona, en alerta per risc d’una forta tempesta de calamarsa diumenge

L’AMB activa el dispositiu de serveis viaris hivernals en els accessos de la ciutat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha activat el dispositiu de serveis viaris hivernals a les rondes de Barcelona davant les previsions meteorològiques que anuncien una possibilitat elevada de fortes tempestes de calamarsa o de neu en qualsevol punt de la ciutat al llarg de diumenge.

Aquest dijous a la tarda ja van descarregar xàfecs amb calamarsa a gran part de Catalunya, que no van provocar incidències en les rondes de Barcelona, tot i que sí que es van produir afectacions en altres vies d’accés a l’àrea metropolitana, com la C-17.

Aquesta planificació entra en joc quan Protecció Civil de la Generalitat activa la prealerta del pla Neucat o quan el Servei Meteorològic de Catalunya activa els avisos per calamarses. En aquell moment, s’activa un equip que està preparat per mobilitzar-se en qualsevol moment i per netejar la calçada d’aquestes vies, que són vitals per garantir una bona mobilitat a l’àrea metropolitana.

Cota de neu: 400 metres

Tot i que no es preveu que la cota de neu baixi dels 400 o 500 metres, la presència de forta calamarsa a la calçada pot ser perillosa i convertir-se en un element altament lliscant.

Notícies relacionades

Aquest equip d’actualització té un vehicle amb una pala llevaneu acoblada i una escampadora de sal que s’activa automàticament en dues circumstàncies: quan cau una forta calamarsada o bé quan la temperatura baixa dels tres graus centígrads a la Ronda de Dalt.

El director del contracte de manteniment de les rondes de Barcelona, Javier Navarro, ha explicat aquest divendres que «la pala llevaneu es fa servir per retirar la calamarsa de la calçada, mentre que l’escampadora de sal serveix per prevenir que es formin plaques de gel quan la temperatura baixa dels tres graus i la humitat és molt elevada».

Temes:

Primavera