Temporal

Una tempesta acompanyada de calamarsa afecta gran part de Catalunya

  • A Granollers s’han acumulat més de 20 litres d’aigua per metre quadrat en només 30 minuts

  • Barcelona també ha patit els efectes de la calamarsa a mitja tarda

Una tempesta acompanyada de calamarsa afecta gran part de Catalunya

José León González

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temps a Catalunya ha fet un canvi brusc les últimes hores, amb una baixada considerable de la temperatura, ratxes de vent i fortes precipitacions en gran part del territori català.

Una de les ciutats afectades pel temporal ha sigut Granollers, on hi ha hagut una intensa calamarsada que ha omplert el carrer de gel. A la capital del Vallès Oriental s’ha arribat al llindar d’avís per intensitat de pluja, arribant a acumular més de 20 litres per metre quadrat durant 30 minuts.

A mesura que ha avançat la tarda, els xàfecs han anat arribant a la zona est de Catalunya. Cap a les set de la tarda, el Meteocat ha avisat de calamarsa a la ciutat de Barcelona, tot i que d’una intensitat inferior a la registrada a Granollers. També s’han reportat episodis similars en altres punts de la província de Barcelona com Sant Quirze del Vallès i Vilassar de Dalt.

Afectació del trànsit

Notícies relacionades

A causa del temporal, hi ha hagut diverses retencions a les carreteres catalanes al llarg de la tarda. Entre les més rellevants, Trànsit ha informat durant els moments més intensos de les precipitacions que l’AP-7 tenia vuit quilòmetres de circulació lenta i retencions entre la Roca i Montmeló. També s’han format dos quilòmetres de cua a Barberà del Vallès direcció Tarragona, tot i que aviat s’ha recuperat la normalitat.

Per motius de seguretat viària, Trànsit ha demanat als conductors extremar la precaució a la carretera, ja que la pluja augmenta el risc d’accident per la reducció de la visibilitat al volant i la quantitat d’aigua que hi ha a l’asfalt.

Temes:

Pluges