Temps inestable

Les pluges a Catalunya es concentren al litoral de Tarragona i Barcelona

  • Protecció Civil desactiva l’alerta de l’Inuncat, però manté la prealerta a l’Ebre per la situació marítima

  • Els xàfecs aniran perdent força a mesura que avanci la jornada

Les pluges a Catalunya es concentren al litoral de Tarragona i Barcelona

EFE / JAUME SELLART

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les pluges a Catalunya es concentren les primeres hores d’aquest dijous al litoral i el prelitoral, tal com s’havia pronosticat. Protecció Civil ha desactivat l’alerta per risc d’inundacions (Inuncat) per la previsió d’intensitat i acumulació de pluges poc després del migdia. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveu que a mesura que avancin les hores les precipitacions vagin perdent força i s’obrin clarianes a la majoria de les comarques catalanes.

De moment, segons el radar del Meteocat, les precipitacions es concentren sobre el mar i l’Inuncat sí que es manté en prealerta a les comarques de l’Ebre fins a les 18 hores per la situació marítima. Les precipitacions dels últims dies que s’havien concentrat al litoral de Barcelona i Tarragona, una cosa que s’ha reproduït aquest dijous, però la majoria de les pluges han caigut al mar:

Fenòmens de temps violent

La bossa d’aire fred que afecta el País Valencià ha progressat cap al nord el Montsià i el Baix Ebre, amb precipitacions de fins a 40 mm en 30 minuts.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i no es descarten fenòmens de temps violent.

Els Alfacs, una altra vegada

Notícies relacionades

Les precipitacions al Montsià han sigut fortes dimecres al matí. A l’estació meteorològica dels Alfacs s’han acumulat 30,8 litres en 30 minuts. Es dona el cas que aquesta zona s’ha vist especialment castigada en les últimes setmanes, amb episodis en els quals els danys materials han sigut considerables.

L’arribada de la tardor meteorològica, a les 21.21 hores de dimecres (i que durarà fins al 21 de desembre), implica també un descens de les temperatures, que fa dies que es nota en la majoria de les comarques de Catalunya.