Gota freda

Les fortes pluges deixen 121 litres i 66 incidents al nord de Mallorca

  • Les intenses precipitacions per l’arribada de la gota freda s’acarnissen amb el Port d’Alcúdia, Muro i Pollença, on carrers, carreteres i baixos de vivendes i comerços han quedat negats

Les fortes pluges deixen 121 litres i 66 incidents al nord de Mallorca
1
Es llegeix en minuts

La gota freda ha arribat avui amb intensitat al nord de Mallorca. Les pluges torrencials han deixat fins a 121 litres per metre quadrat en qüestió d’hores i han generat almenys 66 incidents, la majoria al Port d’Alcúdia, Muro i Pollença. Carrers, carreteres i baixos de vivendes i comerços han quedat negats i bombers, policies, guàrdies civils i voluntaris de Protecció Civil han hagut de redoblar esforços per buidar aigua.

La pitjor part se l’ha emportat el Port d’Alcúdia, on el desbordament al migdia del Llac Gran ha inundat els carrers pròxims. La primera línia ha quedat sota dos pams d’aigua. També hi ha hagut problemes als voltants de la depuradora i una escoleta ha sigut desallotjada. La ronda de circumval·lació, un tram d’un quilòmetre de la carretera de Palma (DT-13) i el camí de s’Albufera (MA-3433, entre sa Pobla i Platja de Muro) han estat tallats diverses hores per l’aigua acumulada. Els bombers han rescatat diverses persones atrapades en vehicles. Segons el balanç ofert pel 112, en el municipi s’han gestionat 30 incidències al llarg de la jornada.

El dia ha sigut també complicat a Muro, on segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s’han recollit 121 litres per metre quadrat, 17 dels quals en només 10 minuts. Els equips d’emergències han atès en aquesta localitat 14 incidents per inundacions. 

Notícies relacionades

L’aiguat ha sigut intens a Pollença. Els 90 litres per metre quadrat que hi han caigut –60 en només una hora– han obligat a realitzar cinc intervencions per l’aigua acumulada. Al torrent de Ternelles la riuada ha arrossegat un cotxe que estava aparcat, un incident que ha generat una important alarma fins que s’ha comprovat que no hi havia ningú dins.

Les pluges torrencials han deixat també registres importants a Portocolom (49 litres per metre quadrat), Sóller (47) i Capdepera (45), d’acord amb la informació oferta per l’Aemet, que han generat també alguns incidents.

Temes:

Pluges