Fins diumenge

L’alerta per pluges es trasllada a Barcelona i Girona aquest cap de setmana

  • A partir d’aquest divendres al migdia s’esperen precipitacions en molts punts del territori català, algunes acompanyades de tempesta i calamarsa

  • La previsió del Meteocat afirma que en algunes zones es podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts

Barcelona. 21.09.2020. Barcelona. Paseantes por la Ramblas protegiéndose de la lluvia con sus paraguas. Fotografía de Jordi Cot

Barcelona. 21.09.2020. Barcelona. Paseantes por la Ramblas protegiéndose de la lluvia con sus paraguas. Fotografía de Jordi Cot / JORDI COTRINA (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest divendres al matí l’alerta del pla d’emergències Inuncat davant la previsió de pluges que «poden ser intenses» en comarques de Barcelona i Girona, segons ha explicat en un comunicat.

A partir del migdia

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir del migdia hi pot haver precipitacions en molts punts del territori, «i en algunes zones poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts».

Concretament, les comarques més afectades poden ser Osona (Barcelona), el Vallès Oriental (Barcelona), el Ripollès (Girona), la Garrotxa (Girona), el Pla de l’Estany (Girona), el Gironès (Girona), el Baix Empordà (Girona) i la La Selva (Girona), i les pluges «podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa».

Previsió i avís

Notícies relacionades

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de Protecció Civil ha enviat l’avís a tots els municipis afectats, i ha demanat que es faci un tancament preventiu de tots els guals i punts inundables. També han recomanat molta precaució en la mobilitat per les zones que puguin veure’s afectades per les fortes pluges i en les activitats a l’aire lliure. 

Segons la predicció del Meteocat, les condicions meteorològiques milloraran a mesura que transcorri el cap de setmana, especialment diumenge, ja que fins aquest dissabte s’escaparà algun xàfec a la tarda. Però tot i així, hi haurà més núvols a la zona del litoral i la temperatura pujarà.