SOROLLS ESTRANYS

¿Brogit atmosfèric? El fenomen estrany del qual es parla a tot el món

Ciutadans de tot el món han sentit terrabastalls al cel que semblen trompetes. Un alacantí grava en vídeo els sons

zentauroepp45471010 barcelona  14 10 2018  barcelona esta ma ana despu s del tem191105180749

zentauroepp45471010 barcelona 14 10 2018 barcelona esta ma ana despu s del tem191105180749 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En els últims dies ha sigut molt comentat a les xarxes socials, segons recull el diari ‘La Información’. Ciutadans de diferents països de tot el món reportaven haver escoltat uns estranys i potents sorolls provinents del cel.

Molts asseguraven que eren semblants al so de les trompetes. I a partir d’aquí, teories de tot tipus, totes estrambòtiques.

A l’Apocalipsi, l’últim llibre de la Bíblia, figuren versicles que parlen de trompetes al cel, les anomenades set trompetes apocalíptiques que molts han volgut vincular amb el fenomen registrat.

Brogit atmosfèric

No obstant, tot i que s’ha publicat que la NASA ja va explicar fa cinc anys que es tractava d’un «brogit atmosfèric», que pot ser descrit com un terratrèmol al cel i es produeix pel fort xoc de corrents d’aire fred i calent, experts en astrofísica asseguren que això no és cert.

És simplement, expliquen, que l’inusual silenci pel confinament fa que s’escoltin sons que fins ara passaven inadvertits per la bullícia habitual. 

Aquí podem veure un vídeo gravat a Alacant que registra aquest «skyquake»:

La incertesa popular sobre el fenomen ha desencadenat tota mena d’elucubracions, i a les xarxes socials ha vingut acompanyat de comentaris de tot tipus, des de possibles ovnis fins a meteorits. 

Notícies relacionades

Els llums, segons els astrofísics, poden ser des de la visió del planeta Venus fins als satèl·lits artificials com els de l’empresa SpaceX.

Un portaveu de la NASA va declarar a mitjans britànics que la Terra té «emissions de ràdio naturals que sonen com música de fons d’una pel·lícula de ciència-ficció extravagant, però això no és ciència-ficció».