PREVISIÓ METEOROLÒGICA

El Meteocat activa un avís de pluges intenses

Les tempestes més copioses, que ocasionalment aniran acompanyades de calamarsa, s'esperen per dimarts a la nit i dimecres a la matinada

amadridejos34780401 barcelona 22 07 2016 lluvia tormenta en el passeig de gracia160912193847

amadridejos34780401 barcelona 22 07 2016 lluvia tormenta en el passeig de gracia160912193847 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC-Meteocat) ha activat un avís de risc en previsió que dimarts a la nit es registrin precipitacions copioses a totes les comarques occidentals que anirien acompanyades de tempesta i ocasionalment de calamarsa. Les pluges més intenses es desplaçaran de matinada a la meitat oriental de Catalunya.

Fins a mitja tarda, explica el Meteocat, el cel estarà clar o poc ennuvolat amb algunes franges de núvols alts i fins. "A partir de la tarda, la nuvolositat anirà en augment d'oest a est", afegeix.

INESTABILITAT TOTA LA JORNADA

Dimarts a la nit, el risc és més gran (color taronja, és a dir nivell 2 sobre un màxim de 3) a la província de Tarragona i a les comarques del Pirineu lleidatà, on es podrien acumular més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. El mateix avís es trasllada dimecres de matinada al Ripollès, Garrotxa, Osona, la Selva i Gironès. La inestabilitat en aquestes comarques es mantindrà durant tota la jornada.

Notícies relacionades

Un avís similar ha emès l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), encara que en aquest cas les pluges queden més restringides a la meitat occidental, així com a la província de Castelló.

L'arribada de la inestabilitat suposarà un descens clar de les temperatures que es consolidarà dijous.

Temes:

Pluges