Pau

Com a futuròleg no em guanyaré la vida, perquè un servidor estava convençut que al tema d’Eurovisió li quedaven dos telenotícies. Doncs no. Telemadrid, nit de dilluns passat, abans i després de l’informatiu Diario de la noche apareix en pantalla un rètol en aquests termes: "Davant la vulneració dels drets humans, el silenci no és una opció per a aquest programa. Pau a Israel i a Palestina, per als homosexuals i les dones perseguides a l’Iran, amb la repressió, l’exili i el frau electoral a Veneçuela, amb els cristians assassinats a Nigèria. Amb tots. Sempre. No de vegades".
¿Què volen que els digui? Doncs que jo firmaria aquest comunicat. El que està clar és que ja estem immersos en el campionat mundial d’"a veure qui la té més gran" o el campionat europeu del "i tu més". És evident, com ja els vaig apuntar fa dos mesos en aquesta mateixa columna, que la televisió pública no existeix, que tan sols ens queda el títol, perquè si ho fos desapareixerien els comunicats, els posicionaments i les postures.
Per posar més salsa al bacallà, el director d’Eurovisió, Martin Green, va enviar un missatge a Pedro Sánchez que assegurava: "La Unió Europea de Radiodifusió (UER) és una associació d’emissores de servei públic i no de governs". La bufetada a mà oberta encara ressona a la Moncloa, tot i que també crec que el president ja triga a contestar alguna cosa semblant a això: "Fa cinc anys que la UER s’abaixa les calces davant els desitjos del principal patrocinador, que és israelià". Entenc que Sánchez no ha de baixar al fang i parlar d’un festival de música perquè hi ha altres temes i necessitats al país. ¿S’imaginen Donald Trump parlant dels Grammy? Bé: en aquest cas, jo sí.
Notícies relacionadesPer arreglar el festival, aporto dues propostes: la primera és que les teles públiques no opinin a través de cartells; o sigui, que no opinin, que per això són públiques. I de cara a l’any que ve, si continua Eurovisió, que jo tampoc posaria la mà al foc que fos així, fer-ho tot més fàcil: que la cançó guanyadora del festival sigui votada pels mateixos intèrprets, a cara descoberta i des de l’escenari, com a Gran Hermano amb les nominacions.
Tot i que sempre apareixerà algú que sostingui la teoria que un bon cantant li podria donar els 12 punts al pitjor intèrpret possible perquè no li fes ombra en la votació final. Podria passar, podria passar. O no.
- Educació a Catalunya Niubó avança que les proves de competències bàsiques no han anat bé: «Remuntar els resultats no serà fàcil»
- Educació Niubó: "Les proves de competències no han anat bé"
- Un pla que va impulsar el Govern Aragonès El Barça i Unió de Pagesos impugnen les zones protegides ampliades a prop de l’aeroport de Barcelona
- La nova Casa Blanca Trump eleva més la tensió amb una desfilada militar
- Baròmetre de juny Enquesta CIS: El PSOE es dispara i aconsegueix el seu màxim avantatge sobre el PP malgrat els escàndols judicials
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- UN INFORME DE L’UCO Els malnoms i paraules clau de la trama de Santos Cerdán i Ábalos: «petit», «pitbull», «barriguitas» o «tinc cafè per a tu»
- Ja hi ha 400 treballadors al Campus Hipra, que s’inaugurarà al setembre
- Hipra tanca el 2024 amb un benefici net de 32,7 milions
- PREVENCIÓ El càncer de pell, disparat: els casos augmenten un 40% en quatre anys a Espanya