Tu i jo som tres.

La crítica de Monegal: ‘Polònia’ a la contra de ‘Lo de Évole’ amb Felipe

La crítica de Monegal: ‘Polònia’ a la contra de ‘Lo de Évole’ amb Felipe
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Donat que durant tota la setmana La Sexta ha anat emetent talls, promocions, avenços, escalfant l’entrevista de Jordi Évole a Felipe González, resulta que a ‘Polònia’ (TV-3) n’han pres nota. I s’han avançat enviant-li a Felipe –i, sobretot, també a Évole– un encàrrec en forma de sarcàstic i tremend dard escènic.

Notícies relacionades

Tres dies abans que s’emetés l’entrevista a La Sexta, els ‘polonesos’ van recrear Felipe González ajagut al llit, amb Aznar d’acompanyant, comptant diners a mans plenes. Envoltat d’enormes quantitats de bitllets, anava dient: «Hauria d’estar trist per la guerra a Ucraïna, ¡però amb la pujada del preu del gas em forraré! ¡Estic comptant bitlleeets!». O sigui que el missatge de ‘Polònia’, segons el meu parer, ha sigut claríssim: li estaven dient a Évole que la seva gloriosa i tan promocionada entrevista amb Felipe era, segons ells, una trobada amb un multimilionari que s’enriqueix gràcies a la pujada del preu del gas. Home, és veritat que Felipe va ser conseller de Gas Natural, però hi ha una dada que els ‘polonesos’ no han volgut recordar: el 2015 Felipe va renunciar al seu lloc de conseller d’aquesta companyia energètica. ¡Ah! De vegades la realitat és odiosa: fastigueja enormement la imaginativa construcció d’un ‘gag’ amb enginy.

De l’entrevista d’Évole a Felipe assenyalem primer un estrany silenci: ni una pregunta sobre les portes giratòries, aquests llocs colossals en els quals alguns polítics importants aterren per enfrontar-se a la seva vida d’‘ex’ folgadament i confort. Hauria sigut oportú abordar aquesta qüestió. És d’actualitat. S’especula que Pablo Casado, per exemple, quan surti disparat del pròxim Congrés del PP ja li tenen preparada una porta giratòria còmoda. Sí, en canvi, han sigut molt interessants els avisos, en forma de perdigonades, que ha enviat Felipe a «‘Aquests’ que van dient ‘No a l’OTAN’. Estic confós, jo creia que qui ha envaït Ucraïna és Rússia». Sobre ‘aquests’ també s’ha tornat a referir parlant de com actuen contra Felip VI: «‘Aquests’ que assumeixen un càrrec jurant lleialtat al Rei i l’endemà posen mà al Rei, ‘aquests’ són molt perillosos». ¡Ah! No va precisar qui són ‘aquests’, però tinc la impressió que a la zona ‘podemita’ del Govern ho han entès perfectament. En deuen haver pres nota.