Estrena aquest dijous

‘Celebrity bake off Espanya’: arriba el ‘Masterchef’ dels vips’ pastissers

Esperanza Aguirre, Chenoa, Andrés Velencoso i Soy una Pringada són alguns dels 12 famosos que hi participen

‘Celebrity bake off Espanya’: arriba el ‘Masterchef’ dels vips’ pastissers

AMAZON PRIME VIDEO

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que dilluns es conegués la trista notícia del suïcidi de Verónica Forqué, els ‘realities’ han passat a estar en el punt de mira, jutjant-se si els mecanismes de seguretat dels programes a l’hora de seleccionar els seus participants estaven sent tan efectius com es requeria. El debat està sent intens. Mentre que la productora de ‘Masterchef celebrity’, el ‘talent show’ que va suposar l’últim treball televisiu de l’actriu, assegura que la protagonista de ‘Pepa i Pepe’ va afirmar en moltes ocasions «sentir-se feliç i agraïda» durant el rodatge i mesos posteriors, hi ha teleespectadors que han recriminat que el concurs no valorés prou l’estat anímic de Forqué, que en anteriors ocasions havia confessat les seves depressions. D’altres veuen encara més perillós la mofa i escarni públic al qual sotmeten les xarxes socials els participants en aquest tipus de xous. Els psicòlegs, en tot cas, ressalten «la importància de considerar l’estabilitat emocionald’una persona a l’hora d’incloure-la en un programa que sabem que serà, tot i que sigui positivament, un factor d’estrès».

Enmig d’aquesta tempesta i encreuament d’opinions, les casualitats de la vida han propiciat que aquest mateix dijous 16 de desembre s’estreni a la plataforma Amazon Prime Video un concurs que presenta moltes similituds amb el dels vips cuiners: ‘Celebrity bake off Espanya’. Els ingredients són, en el punt de partida, similars. Es tracta d’agafar un grup de famosos i posar-los el davantal, tot i que en aquest cas per desafiar-los a preparar únicament postres, des d’elaborats pastissos, pans de pessic i ‘cupcakes’ a suculentes galetes, bombons i macarons. La pressió del temps estarà també sempre molt present, obligant-los a donar el millor de si mateixos en una carrera a contrarellotge perquè les seves creacions siguin com més dignes millor.

No obstant Paula Vázquez, mestra de cerimònies del concurs juntament amb Brays Efe, el protagonista de ‘Paquita Salas’, es desmarca del programa de TVE-1. «Tot i que som formats que coincidim en el tema culinari, crec que no ens aproximem. Amb això no estic fent una crítica a ‘Masterchef’, sinó que crec que tenim moltes diferències», ressalta la presentadora, que lamenta «profundament» l’ocorregut amb Forqué. «Espero que ens serveixi per reflexionar a tots», incideix.

L’assetjament a les xarxes

Ella mateixa és conscient de la pressió i l’assetjament que poden exercir les xarxes socials, com va denunciar a ‘Salvados’ parlant dels insults que rebia. «Allà t’adones que normalment hi ha algú frustrat que està bolcant la seva ira amagant-se en l’anonimat i és complicat mantenir-se distant d’això. Però no entraré en valoracions del que li ha passat a Verónica perquè no la coneixia personalment ni sé el que ha pogut passar. És un tema molt delicat», remarca.

Una de les diferències més evidents de ‘Celebrity bake off’ respecte a ‘Masterchef’ és la durada. Com que Amazon estrena aquest dijous tots els 10 episodis dels quals consta el concurs, ha optat per no allargar massa l’extensió de cada capítol. Es queden en programes de 50 minuts, compostos de dues proves que serveixen als jutges per decidir quin participant ha d’abandonar la competició a cada episodi. «El que espero és que la gent no faci espòilers», demana la presentadora.

El concurs és una adaptació de ‘The Great British Bake Off’, que es va estrenar fa més de 10 anys a la BBC britànica i que s’ha versionat a 35 territoris a tot el món, incloent-hi països com Itàlia, França, Alemanya i Austràlia. De fet, aquí ja va tenir una edició amb participants anònims a Cuatro l’any 2019, que va presentar Jesús Vázquez i que es va saldar amb una audiència no gaire pròspera.

El duo Espe-Esty

Rodat durant sis setmanes en els claustres d’Ayllón (Segòvia), enmig d’una verda vall, el concurs compta amb 12 vips que són molt diversos. Hi ha cantants (Chenoa, Soraya); actors (Adriana Torrebejano, Pablo Rivero, Yolanda Ramos i el també model Andrés Velencoso); el pianista britànic nacionalitzat espanyol James Rhodes; l’exàrbitre Iturralde González; l’exfutbolista guanyador del Mundial Joan Capdevila; l’exministra i expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre; la ‘influencer’ Paula Gonu, i la ‘youtuber’ Esty Quesada, més coneguda a les xarxes com Soy una Pringada.

Notícies relacionades

Precisament el programa sap treure molt partit d’aquesta diversitat de personalitats i caràcters, sobretot de l’atípic tàndem que formen Aguirre i Quesada, convertides gairebé en un duo còmic en les seves constants interaccions. «Em sembla que és un moment idoni per mostrar que, fins i tot tenint diferents maneres de pensar o de ser, es pot conviure i interactuar de manera positiva», afirma la presentadora. «Volíem fer un programa de cuina i ens n’ha sortit un de comèdia», valora.

Els jutges encarregats de tastar i puntuar les creacions pastisseres són Frédéric Bau (mestre xocolater, prestigiós pastisser, director de L’École du Grand Chocolat i autor d’‘Au coeur des saveurs’) i Clara Villalón (xef, consultora gastronòmica i autora de ‘El Club del Cupcake’). Ella, per cert, ja sap què és enfrontar-se a la pressió d’un programa d’aquestes característiques, perquè va ser concursant de la primera temporada de ‘Masterchef’.