Guardons televisius

‘La valla’, ‘Patria’, ‘El cazador’ i TV-3 triomfen en els Premis Zapping

Abel Folk i Ángela Molina han sigut elegits els millors actors i Helena García Melero, millor presentadora

‘La valla’, ‘Patria’, ‘El cazador’ i TV-3 triomfen en els Premis Zapping
1
Es llegeix en minuts

La sèrie ‘La valla’ ha sigut una de les grans triomfadores en la 26a edició dels Premis Zapping, que es van entregar aquest dimarts al recinte de CaixaForum de Barcelona. Els guardons els concedeix l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre integrada per més de 17.000 persones i que treballa per la qualitat dels mitjans audiovisuals.

Així, la ficció d’Atresmedia s’ha emportat els premis a millor actriu per a Ángela Molina i a millor actor per a Abel Folk. En aquestes categories hi havia també nominats Àlex Monner (‘La línea invisible’, Movistar+), Sergio Caballero (‘La fossa’, TV-3), Nausicaa Bonnín (‘La fossa’, TV-3) i Vicky Luengo (‘Antidisturbios’, Movistar+).

No obstant, ‘La valla’ s’ha quedat sense el guardó a la millor sèrie, que ha sigut per a ‘Patria’ (HBO). L’altra ficció que optava al premi era ‘La fossa’ de TV-3.

Helena Garcia Melero (‘Tot és mou’, TV-3) ha sigut considerada la millor presentadora, desbancant Ion Aramendi (‘El cazador’, TVE-1) i Roberto Leal (‘Pasapalabra’, Antena 3). El concurs de les tardes de TVE-1 del presentador basc sí que s’ha coronat com el millor programa d’entreteniment o concurs, superant ‘Pasapalabra’ i ‘Atrapa’m si pots’ (TV-3).

‘Gent de mercats’

Notícies relacionades

‘Gent de mercats’ (TV-3) ha sigut considerat el millor programa cultural, divulgatiu o documental, davant ‘El foraster’ (TV-3) i ‘Comerse el mundo’ (TVE-1). El videojoc de producció pròpia favorit ha sigut ‘Call of the sea’ i el programa de televisió local, ‘Va passar aquí’ (Betevé).

També hi ha hagut premi especial a Televisió de Catalunya per ser «altaveu de la integració i la diversitat cultural» a través de programes com ‘Bàlsam’ i ‘Per què volen els avions?’; premi Grups d’Anàlisi de Programes a Movistar+ per ‘La línea invisible’, ‘Antidisturbios’ i ’La Unidad’, «tres sèries que reflecteixen una gran tasca de documentació i conformen propostes d’acció amb relats consistents i bones interpretacions»; Premi Valors a RTVE per ‘Aprendemos en Clan’, «un espai infantil que acosta a les famílies i a la comunitat educativa els continguts del currículum oficial de manera rigorosa, distesa i amb un marcat caràcter de servei públic.