Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Elsa Artadi ¿es descarta o la descarten?

La crítica de Monegal: Elsa Artadi ¿es descarta o la descarten?
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

I en vista que Elsa Artadi anava dient: «‘Hem’ cregut oportú que jo no sigui la persona per a la vicepresidència / No era la ‘nostra’ voluntat que ho sigui», és a dir, sorprès Xavier Graset (‘Més 324’, TV-3) que Elsa Artadi utilitzés el plural per referir-se a ella mateixa, li va preguntar amb interès superlatiu: «Veig que parla vostè en plural, o sigui, ¿vostè es descarta o a vostè la descarten?».

¡Ahh! Com va dir una vegada Alfonso Guerra, una cosa és girar full tu mateix i una altra que te’l girin per tu. Efectivament, és molt diferent. Home, jo crec que Xavier Graset ha fet una bona entrevista a Elsa Artadi. S’ha atrevit a preguntar-li el que en altres àmbits de TV-3 dissimulen. Per exemple: «És estrany que després d’aquest acord, Puigdemont no hagi fet ni un sol tuit. Ni una referència pública, ni a les xarxes ni en cap altre lloc. ¿Com ho hem d’interpretar?». I Elsa Artadi va respondre amb aquesta delícia: «És que ell, des del principi, ¡ha volgut mantenir-se al marge d’aquesta negociació!». ¡Ahh! Quina pirueta més imaginativa. Un relat curiós, el que ha construït Artadi. Resulta que Puigdemont no hi ha intervingut. El pacte se l’ha mirat de lluny, sense prismàtics ni res, sense interès, sense dir ni piu, des de darrere d’alguna cortina opaca d’una finestra de Waterloo.

Home, a Elsa Artadi se li ha de reconèixer una virtut: explica el conte amb una versemblança formidable. Graset no va insistir en l’assumpte. Ja va fer prou de fer-li l’espinosa pregunta, posant sobre la taula i ressaltant bé la raresa d’aquesta situació. Però l’explicació d’Elsa Artadi ha sigut més rara encara. Després de l’acord entre ERC i Junts, resulta que Puigdemont, tan aficionat als tuits i a les declaracions, no s’ha pronunciat encara en públic. ¡Ah! Ni tan sols TV-3 li ha enviat aquesta vegada les càmeres que li solen enviar gairebé cada dia. Els fins analistes polítics consideren que en aquest pacte el vencedor ha sigut Junts. Andreu Claret advertia sagaçment dilluns aquí mateix, a EL PERIÓDICO: «Puigdemont s’emporta el gat a l’aigua». Tanmateix, sembla haver-hi apatia a Waterloo. Qui sap, potser és una tàctica sublim.

Notícies relacionades

I per arrodonir l’estranyesa, Elsa Artadi resulta que no serà la vicepresidenta. «Pensi que a l’Ajuntament de Barcelona, a l’oposició, fa molt de fred», li deia Graset amb actitud cristiana. ¡Ah! Davant tanta raresa, intentava almenys transmetre-li una escalforeta.

Peu de foto: Elsa Artadi al ‘Més 324’ (TV-3).