Tu i jo som tres

«Qui ha estat a punt de morir soc jo»

Mainat monegal

Mainat monegal

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Dos equips de televisió. Un a Canet de Mar, entrevistantJosep María Mainatal jardí de casa seva, al costat de la piscina. L’altre al Cotton House Hotel de Barcelona, ambAngela Dobrowolski. Emissió intersectada. Declaracions d’un enfrontades a les declaracions de l’altra. Com si fos un cara a cara a 45 quilòmetres de distància. Així ha plantejat l’‘Equipo de Investigación’ (La Sexta), el seu especial titulat:‘Caso Mainat: sexo, mentiras y cámaras de seguridad’.Em permeto corregir-los: hauria sigut més exacte «Sexe, mentides i càmeres de televisió». Si alguna cosa ha caracteritzat aquest cas és que ha sigut, i continua sent, un espectacle televisiu tremend, només superat pel ‘cas Pantoja’, Mainat s’ha queixat després de l’emissió.Considera que el programa no el va advertir que el muntarien d’aquesta forma, com si fos un ‘face to face’ amb la seva encara dona. Que es consoli Mainat pensant en el que hauria sigut aquesta producció si se n’hagués encarregat Tele 5, la cadena en la qual ell tants anys va treballar i va alimentar.

Notícies relacionades

Mainat va estar sol a l’entrevista. Una cadira sobre la gespa de casa seva, a Canet, i ell assegut relatant la seva tragèdia. Bona estratègia.Mainat sap molt de televisió.La imatge de l’home en solitud, buit, concita emoció i empatia en l’audiència. Els primers plans dels seus ulls, mirant sense mirar res en concret, amb aquest punt de tristesa, va elevar a categoria el sofriment.L’Angela es va presentar envoltada d’assessors.Una advocada matrimonialista, un expert penalista, un portaveu... Mal plantejament. Tot i que l’entrevista va anar a ella sola, aquest ‘entourage’ que l’envoltava en lloc de transmetre fragilitat transmetia una evident i fatal posada en escena. No va ajudar a irradiar el que pretenia: que l’audiència la veiés com una mare destrossada per un home

Tots dos van abocar la seva versió del succés. Tots dos en el fons seguien una cuidada estratègia marcada pels seus advocats segurament. L’Angela va negar qualsevol intent de perjudicar el seu marit, i va afegir que vivia subjugada, i que ell li volia robar als seus fills. Mainat té un argument no especulatiu, sinó real, comprovat i contundent:«M’han injectat el que no m’havien d’injectar. He estat a punt de morir-me. Només espero que algú m’ho expliqui».O sigui, no s’oblidin d’una cosa: ‘la víctima d’aquest succés, el que ha estat a punt de morir, soc jo’.