SÈRIE AMB POLÈMICA

El Govern britànic demana a Netflix que adverteixi que 'The crown' és ficció i no realitat

L'aparició del personatge de Lady Di en la quarta temporada està generant incomoditat en alguns sectors de la societat britànica

zentauroepp55867264 madrid  14 11 2020   el actor josh o connor  en el papel del201201162143

zentauroepp55867264 madrid 14 11 2020 el actor josh o connor en el papel del201201162143 / Des Willie

2
Es llegeix en minuts

L’esperada quarta temporada de ‘The crown’, la ficció de Netflix que narra les vicissituds de la monarquia britànica, està resultant ser més discutida del que s’esperava. Pel que sembla, l’aparició en escena de Diana Spencer (que encarna l’actriu Emma Corrin)  està ressuscitant vells fantasmes del passat, no ja en la mateixa família reial, sinó també en el si del Govern britànic.

No deixa de ser sorprenent que l’Executiu del Regne Unit, a través del seu secretari de Cultura, Oliver Downden, hagi sol·licitat a la plataforma de ‘streaming’ que a l’inici dels capítols inclogui un avís que adverteixi que la sèrie creada per Peter Morgan és una obra de ficció, malgrat estar basada en fets històrics.

Emma Corrin / NETFLIX

«És un treball de ficció meravellosament produït, així que, per començar, com en altres produccions de televisió, Netflix hauria de deixar molt clar que tan sols és això. Si no és així, temo que una generació d’espectadors que no va viure durant aquests esdeveniments pugui confondre ficció i realitat», va declarar Downden al diari ‘The Mail’ en l’edició de diumenge.

Visió incòmoda

La visió que està donant la sèrie del matrimoni de la princesa de Gal·les i el príncep Carles d’Anglaterra està sent especialment incòmoda, en alguns sectors de la societat britànica. La ficció remarca que la continuada presència de Camilla Parker Bowles, l’amant de Carles en aquells moments, va ser un impediment insalvable perquè Lady Di s’erigís com l’autentica dona. La sèrie també mostra com la creixent popularitat i estima dels súbdits britànics per la jove princesa provocava una gelosia irrefrenable a Carles.

Amb l’advertència, l’Executiu britànic pretén voler puntualitzar que una cosa és la trama explicada en la sèrie, subjecta a interpretacions creatives i subjectives dels seus autors, i una altra molt diferent la història real.

Una diferenciació que sembla que no ha calat entre els fans de la sèrie, que assumeixen en moltes ocasions que el que es relata a ‘The crown’ són els fets reals, tal com es va queixar fa unes setmanes Charles Spencer, germà de Lady Di.

«Alguns nord-americans em van dir que havien vist ‘The crown’ com si fos una lliçó d’història. Doncs bé, no ho han fet. És molt dur, té moltes conjectures i molta invenció, ¿no és així? La pots etiquetar com de fets reals, però les parts intermèdies no ho són», ha declarat recentment.

Helena Bonham Carter, també

Notícies relacionades

L’última que s’ha afegit a la petició d’incloure l’avís ha sigut l’actriu Helena Bonham Carter, que en les dues últimes temporades interpreta la princesa Margarita. L’artista britànica, de 54 anys, s’ha alineat amb els que creuen que Netflix ha de deixar clar a cada episodi que ‘The crown’ és un drama i no un documental històric.

Helena Bonham Carter, en el seu paper de la princesa Margarita. / NETFLIX

De moment, Netflix no s’ha pronunciat sobre la petició del Govern, però el cert és que la nova temporada de la sèrie té els habituals avisos que la plataforma indica en les seves sèries, afegint en aquesta ocasió els que avisen d’escenes relacionades amb la bulímia de la princesa Diana.