TU I JO SOM TRES

Perdigonades (de sal) sobre Messi

La tele especula sobre Messi a la recerca d'audiència

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Hi ha una estranya excitació televisiva sobre Leo Messi. Em refereixo al que alguns programes esportius ens llancen en forma de bombardeig. Posem per cas El rondo (La 2 de TVE) o al canal Gol TV també. Entre d’altres. És increïble. D’entrada ens cusen dient: «¿Està tan enfadat Messi? ¡Podria marxar el pròxim estiu!  / ¡El pitjor malson del Barça acaba d’esclatar! / ¿Adeu al rei?». ¡Ah! Els que entenem molt poc de futbol, com és el cas d’un servidor, amb aquests impactes que ens col·loquen, quedem acollonats i bocabadats. Després vas veient el curs d’aquests programes, que han començat així, tan apocalíptics i esfereïdors, i resulta que tot són especulacions. Rumors que es van retroalimentant des d’aquests mateixos platós. Cap dada concreta. Ni una sola declaració del mateix Messi. Home, aquesta manera de reescalfar l’audiència amb eslògans sensacionalistes, i a més sense aportar cap fonament, són habituals en formats televisius que es dediquen al món de la víscera, a les autòpsies en vida, a l’explosió hemoglobínica sobre la carn de canó.

Notícies relacionades

No sabria dir-los si Messi acabarà marxant del Barça alguna vegada, en aquesta vida o en l’altra. Aquest no és el tema. El tema televisiu és analitzar com juguen amb la remota possibilitat del que no sabem si passarà. Primer ho donen per fet i després resulta que ho redueixen a l’escuma d’una gasosa. Són hàbils fent aquest ‘trompe-l’oeil’. En El rondo, després de tenir-nos 40 minuts amb l’¡ai! al cos, van demanar a un reporter que investigués si era possible clonar Messi. ¡Ah! Almenys van acabar amb un punt d’humor. Si el Barça pogués alinear 11 Messis, llavors es compliria al peu de la lletra aquella frase («Guanyarem sense baixar de l’autocar») que va popularitzar Helenio Herrera.

EUTANÀSIA. – Ha tingut el detall Andrea Ropero (El intermedio) de visitar Ángel Hernández, abans que sortís cap al Congrés, on s’havia de debatre la llei de l’eutanàsia. L’Ángel –es compleixen ara 10 mesos– no va matar la seva dona com alguns dislèctics sustenten. La va ajudar a morir, que és diferent. És el que volia ella. Ara la tragèdia de l’Ángel és que està pendent de judici i li han assignat el jutjat de violència de gènere. Sembla que la dislèxia ara la pateixen alguns jutges.