totes les estrenes

Les 10 sèries que no et pots perdre al desembre

'The Witcher', 'Foodie love', 'Merlí: sapere aude' i 'The marvelous Mrs. Maisel' són les ficcions destacades

graded witcher 101 unit 06900 rt

graded witcher 101 unit 06900 rt

7
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 2019 està a punt d’acabar, però el desembre no només ve carregada de torrons, pessebres i llumetes, sinó també d’estrenes televisives, algunes d’esquitxades per l’esperit nadalenc. Sobretot, pel que fa a la producció espanyola. ‘Foodie love’, d’Isabel Coixet‘El vecino’, de Nacho Vigalondo‘Días de Navidad’, de Pau Freixas, i ‘Merlí: sapere aude’, d’Héctor Lozano, són el més destacat de la nova oferta espanyola en un mes en què arriben a Netflix l’esperada ‘The Witcher’ a Netflix i la segona entrega de ‘You’ i Amazon emet la tercera temporada d’un dels seus grans èxits, ‘The marvelous Mrs. Maisel’.

MATCH

3 de desembre. Filmin

¿S’imaginen que Paco González i Manolo Lama els seguissin en tots els instants de la seva vida comentant cada cosa que fan vostès? Això és més o menys el que planteja aquesta sèrie noruega que traspassa la història de la tòpica comèdia romàntica ‘noi coneix noia’, ja que el protagonista és un jove amb dilemes sentimentals a qui, nit i dia, segueix una cabina amb dos comentaristes esportius que van traient punta a cadascuna de les seves accions. Dirigida i protagonitzada per Martin Lund (‘Mi crisis de los 30), consta de 20 episodis de 15 minuts i va guanyar el Premi del Públic en l’última edició del Serielizados Fest.

match trailer low / periodico

FOODIE LOVE

4 de desembre. HBO

Primera sèrie espanyola de la plataforma, servida per Isabel Coixet, que uneix amor i menjar. Al llarg de vuit capítols de mitja hora cadascun, els actors Laia Costa i Guillermo Pfening interpreten dos solters que es coneixen en una aplicació per trobar parella entre amants de la gastronomia i, mentre degusten plats del més variats en restaurants de ciutats com ara Roma, París, Tòquio i Barcelona, intenten avançar en la seva incipient relació i superar les seves pors del compromís per culpa d’experiències anteriors.

MERLÍ: SAPERE AUDE

5 de desembre. Movistar+

Pol Rubio (Carlos Cuevas), l’alumne predilecte del controvertit professor de Filosofia de la sèrie de TV-3 ‘Merlí’, agafa el relleu del seu mentor en aquest ‘spin off’ que suposa, a més, la primera sèrie rodada en català de Movistar+. Poques setmanes després de la mort del seu mestre, el jove comença a estudiar Filosofia a la universitat, on toparà amb una altra professora amb caràcter, María Bolaño (María Pujalte). Repeteixen amb els seus personatges David Solans (el fill del Merlí), Boris Ruiz (el pare del Pol), Anna Maria Barbany (la mare del Merlí) i Assun Planas (la professora Glòria), mentre s’incorporen actors com ara Carme Conesa i Gloria Ramos (‘Campeones’).

PAGAN PEAK

5 de desembre. Cosmo (22.00 hores)

Uns misteriosos assassinats que tenen lloc als Alps i que estan inspirats en la mitologia popular de la zona són el centre d’atenció d’aquest ‘nordic noir’ alemany dels mateixos productors de ‘Dark’. La investigació la duen a terme dues policies de països i caràcters molt diferents: una detectiva alemanya (Julia Jentsch) que s’enfronta al primer gran repte de la seva carrera i un veterà agent austríac (Nicholas Ofczarek) que no comparteix el seu entusiasme quan és assignat al cas.

TRUTH BE TOLD

6 de desembre. Apple+

Octavia Spencer, Aaron Paul i Lizzy Caplan encapçalen el repartiment d’una altra sèrie que posa en dubte el sistema judicial nord-americà. Segueix una periodista que torna a la seva ciutat natal per revisar el cas d’un jove condemnat a cadena perpètua per assassinat, i que comparteix les seves indagacions via ‘podcast’. Creada per Nichelle Tramble Spellman (‘The good wife’, ‘Justified’), compta amb Reese Witherspoon com a productora executiva.

DÍAS DE NAVIDAD

6 de desembre. Netflix

Pau Freixas (‘Cites’, ‘Polseres vermelles’) repassa la relació de quatre germanes unides per un secret en aquesta minisèrie dividida en tres episodis, que inclou diferents Nadals de les protagonistes: quan són filles, mares i àvies. El director compta amb un espectacular elenc per interpretar les germanes. Elena Anaya, Verónica Echegui, Nerea Barros i Anna Moliner (en els 30) i Ángela Molina, Charo López, Victoria abril i Verónica Forqué (en l’etapa més madura). Alicia Borrachero i Francesc Garrido fan de pares de la prole.

L: GENERACIÓ Q

9 de desembre. Movistar Series

Seqüela d’‘L’, la sèrie centrada en un grupd’amigues lesbianes de Los Angeles, aquesta nova producció serveix per reflectir com ha canviat la comunitat LGTBIQ+ en l’última dècada. Jennifer Beals, Kate Moennig i Leisha Hailey reprenen els seus papers originals, ara més apoderades, i s’amplia la representació del col·lectiu amb personatges com el que interpreta Leo Sheng, un treballador social transsexual.

THE WITCHER

20 de desembre. Netflix

Amb una segona temporada ja confirmada abans de l’estrena de la primera, aquesta sèrie basada en l’exitosa saga homònima de llibres de fantasia d’Andrzej Sapkowski  (que compta també amb videojoc propi) reuneix en una missió conjunta un caçador de monstres, una poderosa encisadora i una jove princesa amb un perillós secret. Henry Cavill (‘Missió impossible: Fallout’, ‘L’home d’acer’), Anya Chalotra (‘The ABC Murders’) i Freya Allan (‘La guerra dels mons’, ‘Into the badlands’) encapçalen el repartiment. Amb espases i bruixeria pel mig, és una de les sèries que aspiren a convertir-se en l’hereva de ‘Joc de trons’. El temps ho dirà.

DIEZ NEGRITOS

26 de desembre. #0 de Movistar+

La BBC britànica torna a adaptar una de les novel·les d’Agatha Christie, en aquesta ocasió una de les més famoses, ‘Deu negrets’. En aquesta minisèrie de tres episodis, vuit desconeguts són convidats a passar les vacances en una recòndita illa per un misteriós amfitrió. Sense poder sortir d’allà, van sent assassinats un a un. En el repartiment figuren actors com araAidan Turner (‘Poldark’), Charles Dance (‘Joc de trons’), Sam Neill (‘Peaky Blinders’), Douglas Booth (‘Els pilars de la Terra’) i Miranda Richardson (‘Dead boss’). És veritablement addictiva.

EL VECINO

31 de desembre. Netflix

Com Superlópez, el protagonista de ‘El vecino’ és un superheroi d’estar per casa. Un jove (Quim Gutiérrez) al qual no li va gaire bé ni la feina ni en l’amor i que, de la nit al dia, rep els superpoders d’un extraterrestre just abans de morir. Convertit en Tità, haurà d’aprendre a controlar-los per fer el bé i, de passada, millorar una mica la seva vida. Dirigida per Nacho Vigalondo, està basada en les novel·les gràfiques de Santiago García i Pepo Pérez, i també compta amb Clara Lago com la nòvia del protagonista i Adrián Pino com el seu veí i amic.

ALTRES ESTRENES I RETORNS

THE FLASH. Dia 1. TNT. Temporada 6. Un investigador d’escenaris de crim amb velocitat sobrehumana continua lluitant contra criminals. 

BULLETS. Dia 1. AXN. Estrena. Una jove policia finlandesa ha d’infiltrar-se en una organització terrorista per frenar un atemptat.

TRAUMA. Dia 2. Calle 13. Estrena. Un policia amb amnèsia (Guillaume Labbé) troba una noia atemorida tancada al seu soterrani, i el fa dubtar sobre la seva pròpia identitat.

LOS BRICEÑO. Dia 4. Netflix. Sèrie colombiana sobre una família de camioners.

V-WARS. Dia 5. Netflix. Estrena. Sèrie de terror basada en la sèrie de còmics de Jonathan Maberry, protagonitzada per Ian Somerhalder (‘Crónicas vampíricas’). Una estranya malaltia s’estén entre els humans i els converteix en depredadors assassins que s’alimenten de la gent que els envolta.

THE MARVELOUS MRS. MAISEL. Dia 6. Amazon Prime Vídeo. Temporada 3. Una de les perles d’Amazon, guanyadora de vuit Emmy i tres Globus d’Or. Midge i Susie descobreixen que la vida de gira amb Shy és glamurosa, però humil. Mentrestant, Joel lluita per recolzar la seva dona mentre ella persegueix els seus somnis de triomfar als escenaris.

TELL ME A STORY. Dia 6. HBO. Temporada 3. La sèrie reinventa els contes de fades i els converteix en ‘thrillers’ psicològics foscos i retorçats. Ara explicarà històries de tres princeses llegendàries: ‘La bella i la bèstia’, ‘La bella dorment’ i ‘La Ventafocs’.

WATAHA. Dia 6. HBO. Temporada 3. Els oficials de la Guàrdia Fronterera detenen dos migrants que intenten fugir de Polònia a Ucraïna. Seguint el seu rastre, Rebrow ensopega accidentalment amb l’escena del crim.

MADRES FORZOSAS. Dia 6. Netflix. Temporada 5.

WORK IN PROGRESS. Dia 9. Movistar Series. Estrena. Comèdia negra de Showtime de temàtica LGTBIQ+ i autobiogràfica. Està escrita i protagonitzada per Abby McEnany, una veterana de l’escena teatral de Chicago, i coprodueix Lilly Wachowski.

WILL Y GRACE. Dia 10. Movistar. Temporada 11. L’actriu Demi Lobato s’incorpora a l’última i definitiva temporada d’aquesta comèdia que va tornar amb nous episodis després d’11 anys) com una nova i sorprenent presència en la vida de Will. 

VIKINGOS. Dia 10. TNT. Temporada 6. Després d’anys de commoció i tragèdia, els vikings segueixen amb el seu afany de conquesta. En aquesta nova temporada viatjaran a llocs mai vistos, a milers de quilòmetres de Kattegat.

BLOOD. Dia 10. Filmin. Estrena. ‘Thriller’ de foscos secrets familiars protagonitzat per Adrian Dunbar (‘Line of duty’) i Carolina Main (‘Temple’).

RAMY. Dia 12. Starzplay. Estrena. Comèdia sobre un mil·lenista egipcioamericà a Nova Jersey.

THE EXPANSE. Dia 13. Amazon Prime Vídeo. Temporada 4.

MARVEL’S RUNAWAYS. Dia 14. HBO. Temporada 3.

LOS MÉDICI: EL MAGNÍFICO. Dia 17. Movistar+. Segona temporada. La sèrie que narra la història de la família més influent del Renaixement acaba amb vuit nous episodis centrats en la figura de Lorenzo de Médici (Daniel Sharman).

JONATHAN STRANGE & MR. NORRELLDia 17. Filmin. Estrena. Superproducció de la BBC que adapta el ‘best-seller’ de Susanna Clarke, una història fantàstica que imagina un temps en què la màgia està a l’ordre del dia. 

BARON NOIR. Dia 18. HBO. Temporada 2.

VELVET COLECCIÓN. Dia 20. Movistar. Episodi final. L’equip es reuneix abans de vendre les galeries. El comiat té lloc en un ambient molt nadalenc i compta amb la tornada dels personatges encarnats per Paula Echevarría, Miguel Ángel Silvestre, Cecilia Freire i Maxi Iglesias.

BAUHAUS. UNA NUEVA ERA. Dia 23. Estrena. Minisèrie de sis episodis ambientada a la República de Weimar que narra una història d’amor i traïció.

Notícies relacionades

PERDIDOS EN EL ESPACIO. Dia 24. Netflix. Temporada 2.

YOU. Dia 26. Netflix. Temporada 2. El controvertit Joe es veu obligat a deixar Nova York i traslladar-se a Los Angeles, on coneix una nova noia, una xef poc aficionada a les xarxes socials.