RACIONALITZACIÓ HORÀRIA

TVE afirma que ajusta els seus horaris al de l'espectador

«L'espanyol mitjà arriba tard a casa i veu tard la tele», jusitifica la directora de programació de Televisió Espanyola

zentauroepp45088882 gente  concursantes  programa operacion  triunfo  ot  foto j181028201548

zentauroepp45088882 gente concursantes programa operacion triunfo ot foto j181028201548 / JOSEP ECHABURU

1
Es llegeix en minuts

El peculiar horari de programació del ‘prime time’ a les televisions espanyoles (dels més nocturns d’Europa) ha provocat les queixes dels telespectadors des de fa molts anys, ja que el final d’una pel·lícula o un programa arriba passada la mitjanit d’un dia feiner. Però les cadenes sempre s’han escudat que es limiten a seguir els hàbits dels espanyolsseguir els hàbits, tal com també ha assenyalat una responsable de Televisió Espanyola.  

Així, la directora d’Antena i Programació de TVE, Gemma Sánchez, sobre les peticions de l’audiència d’horaris més racionals dels programes de la nit de la tele estatal, ha assenyalat que “l’espanyol mitjà arriba tard a casa i s’asseu tard a veure la televisió”. 

“La conciliació forma part d’un projecte a un nivell més alt, no hauria d’implicar només a la televisió pública, passa per un projecte que involucri altres sectors i no només a la televisió”, ha recalcat Sánchez al programa de La 2 ‘RTVE Responde’, La 2 ‘RTVE Responde’que s’ha emès aquest diumenge, 28 d’octubre.

A més, ha explicat que l’estructura de TVE a la nit és l’informatiu, després el programa d’entreteniment i finalment el programa principal. “Oferim altres opcions de visionament, al web o les redifusions”, ha defensat.

Notícies relacionades

En el cas concret d’‘Operación Triunfo’, Operación Triunfo’, Sánchez ha dit que s’emet els dimecres i no divendres o dissabte perquè s’arriba a un nombre més gran d’espectadors. “Hem de gestionar bé els recursos de la televisió pública –ha explicat–. ‘OT’ té un cost important i si el programem un dia de menor consum no estaríem gestionant bé els recursos”, ha necessitat.

Finalment, ha comentat que la redifusió d’‘Operación Triunfo’ “es col·loca ara mateix els diumenges per una qüestió d’idoneïtat de graella”. “El que féssim la temporada anterior no té a veure amb el que fem aquesta”, ha conclòs la directiva.