DOCUMENTAL PERTORBADOR

DMax estrena 'Yo fui un asesino: el crimen de la catana'

El parricida José Rabadán parla per primera vegada davant les càmeres

zentauroepp41109780 television serie yo fui un asesino el crimen de la catana171128173541

zentauroepp41109780 television  serie  yo fui un asesino  el crimen de la catana171128173541
undefined41109750 television  serie  yo fui un asesino  el crimen de la catana171128165202

/

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

DMax analitzaun dels successos més brutals de la història recent d’Espanya a Yo fui un asesino: el crimen de la catana (22.30 hores), producció documental que, en dues entregues (avui i demà, dijous), rememora el triple parricidi comès fa 17 anys per José Rabadán quan era menor d’edat. La producció compta amb el testimoni del mateix assassí de la catana, que parlarà davant la càmera de televisió per primera vegada, per narrar en primera persona tots els detalls del terrible succés.

Rabadà, convertit ara en un respectable pare de família, recordarà com va planejar el cruel assassinat dels seus pares i la seva germana de 9 anys i els motius que el van portar a fer-ho. També opinarà sobre la llei que li va estalviar la presó per complir la seva condemna en centres de menors i sobre la seva presumpta rehabilitació.

Vídeo promocional de la producció ’Yo fui un asesino: el crimen de la catana’.  / periodico

Notícies relacionades

Produïda per Cuarzo (El programa de Ana Rosa, Cuarto Milenio), aquesta és la primera sèrie documental del gènere true crime (crim real) de DMax Espanya. Al llarg de les dues entregues, d’una hora cadascuna, es dibuixa una completa radiografia del perfil del jove assassí i es contrasta amb fets documentats, reconstruccions i testimonis d’experts que han treballat en el cas. Tot plegat per mirar de desxifrar els principals interrogants del terrible crim i posar sobre la taula aquest delicat assumpte de debat.

La notícia que ferir la sensibilitat dels espanyols va saltar l’1 d’abril del 2000, quan es va saber que un noi murcià de només 16 anys havia assassinat amb una espasa samurai els seus pares i la seva germana petita, una nena amb síndrome de Down a qui adorava. L’escabrós crim va acaparar centenars de titulars en els mitjans de comunicació, que miraven de trobar una explicació a un succés tan horrible. Dos dies després del descobriment, el ja conegut com a assassí de la catana va ser detingut en l’estació d’Alacant amb la roba ensangonada quan intentava agafar un tren amb destí a Barcelona. Després d’un extens interrogatori, el parricida va confirmar que havia matat la família per alliberar-se de la seva influència i descobrir com seria un món sense ells.

Seqüència de la sèrie documental de DMax sobre l'assassí de la catana / DMAX