Jeffrey Tambor deixa 'Transparent' per les acusacions d'assetjament sexual

"Donada l'atmosfera polititzada que sembla haver afectat el nostre set, no puc tornar a la sèrie", diu l'actor

L’actor Jeffrey Tambor està acusat d’agredir sexualment dues dones. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l'imminent tancament de l'exitosa House of cardsHouse of cards per les acusacions d'assetjament sexual contra el seu protagonista, Kevin Spacey, i el terratrèmol provocat pel cas Weinstein, ara li toca el torn a una altra sèrie que ha trencat esquemes en els últims anys: Transparent.

El protagonista, l'actor Jeffrey Tamboracusat d'almenys dos suposats casos d'assetjament sexualassetjament sexual, ha renunciat a seguir participant en la ficció d'Amazon, segons ha informat el blog especialitzat Deadline.

Les acusacions contra l'intèrpret, provinents de membres de la mateixa sèrie, van ser rebutjades enèrgicament per l'actor, però finalment el guanyador de l'Emmy i del Globus d'Or ha decidit no seguir involucrat en el format.

"Encarnar Maura Pfefferman a Transparent ha sigut un dels privilegis més grans i de les millors experiències creatives de la meva vida", ha expressat l'actor en un comunicat remès a la publicació.

Penediment

"El que ha quedat clar en les últimes setmanes és que aquest no és el treball per al qual vaig firmar fa quatre anys", ha indicat sobre la sèrie creada per Jill Soloway.

La família protagonista de 'Transparent', amb Jeffrey Tambor (segon per la dreta). / ARXIU

"Ja he deixat clar el meu profund penediment si alguna de les meves accions han sigut malinterpretades per algú com a agressives, però pensar que jo vaig assetjar deliberadament a qui sigui és simplement i planerament fals", ha afegit Tambor.

"Donada l'atmosfera polititzada que sembla haver afectat el nostre set", ha afegit, "no puc tornar a Transparent".

Dues denúncies

Les recents acusacions contra l'actor es van produir per part de la seva exassistenta personal, l'actriu transsexual Van Barnes, i l'actriu Trace Lysette, fet que va obligar Amazon a estudiar la possibilitat de prescindir de Tambor per a la cinquena temporada de la sèrie, segons Deadline.

Els guionistes de la ficció ja havien començat a planificar la nova temporada sense la presència de Tambor, ha confirmat la revista Variety.

Notícies relacionades

La decisió de Tambor arriba poques setmanes després que qui va ser president d'Amazon Studios, Roy Price, renunciés al seu càrrecRoy Price com a conseqüència que la productora Isa Dick Hackett (The man in the high castle) l'acusés d'assetjament sexual.

Despres de l'escàndol al voltant del poderós productor Harvey Weinstein, acusat per desenes de dones en diferents casos d'agressió sexual, Hollywood viu immers en una enorme polèmica davant el degoteig constant de noves acusacions d'abús i assetjament sexual que esquitxen actors com Kevin Spacey Dustin Hoffman i cineastes com Brett Ratner i James Toback