Final del concurs de TVE-1

Jorge, l'esperat guanyador de 'Masterchef 5'

El menú amb tocs àrabs del futbolista va superar la creativitat de Nathan i la cuina tradicional d'Edurne

jorge masterchef

jorge masterchef

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

complert els pronòstics i 'Masterchef 5' va coronar aquest dimecres com a vencedor Jorge Brazalez, el futbolista madrileny (però granadí de cor) de 28 anys que, durant les últimes setmanes de competició culinària, havia anat aconseguint les millors valoracions del jurat. Els tocs andalusins i àrabs dels plats del guanyador de l'edició del 2017 es van imposar a la tradició gastronòmica de l''amatxu' Edurne (que va quedar tercera) i a la cuina creativa i de fusió oriental del barceloní Nathan (segon).

Al seu compte de Twitter, Jorge ha qualificat d'"increïble" l'experiència i ha advertit: "Això només és el començament".

Un menú compost de gaspatxo de xirimoia, escopinyes i alvocat, xai Al-Andalus amb espècies i canonets farcits de formatge ricotta, crocant i iogurt grec va ser el que li va atorgar a Jorge la victòria, davant els crits d'alegria dels companys, que se li van llançar a sobre.

Sobretot Nathan, el seu amic inseparable, i Miri, amb qui ha format la primera parella sentimental de 'Masterchef', malgrat que gairebé sempre han jugat a despistar i enganxar-se en les proves per equips. I sí, hi va haver petó a la boc final entre Jorge i Miri.

COMBAT A TRES

Elena (quarta classificada a 'Masterchef 2017') i Miri (cinquena) van ser les dues aspirants que es van quedar sense plaça per al combat final, que per primera vegada es disputava entre tres aspirants. L'única que tenia un lloc assegurat per a aquesta última prova en què s'elegiria el vencedor era Edurne, que ho havia aconseguit diumenge passat.

El guanyador, Jorge, va aconseguir classificar-se per al combat final en la primera prova de la nit, en què els concursants havien de reproduir, al mateix ritme que el xef Paolo Casagrande (del restaurant Lasarte Martín Berasategui, tres estrelles Michelin), un complicat plat de colomí.

REPRIMENDA A MIRI

Miri, que li va prendre a Elena part del seu all picat i es va endur una bossa al buit amb ingredients de Nathan (que després li va tornar), es va guanyar les reprimendes de Jordi CruzPepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera. "¡Quina vespa, aquesta !", exclamava des de l'altell Edurne.

Just després, la prova d'exteriors va portar els candidats a l'hotel madrileny Relais & Chateau Orfila, on van haver de preparar un menú de sis plats (dos per concursant) dissenyat per Jordi Cruz. Vuit membres de la Reial Acadèmia de la Gastronomia van tastar les seves creacions culinàries i van afavorir que el jurat es decantés per Nathan, que aconseguia així amb l'última plaça vacant per al combat final.

LES FRASES DE NATHAN

LES FRASES DE NATHANI això que el barceloní va tenir alguns problemes amb el risotto de pinyons amb tòfona, però la va clavar amb les postres de fustes infusionades i gelades, amb què va llançar alguna de les seves frases contundents: "El nitrogen em posa molt"; "Al Jordi i a mi se'ns posen els mugrons durs".

En el combat final, ja recolzats pels familiars i excompanys, els tres supervivents de la competició culinària van elaborar, durant dues hores, un menú complet dissenyat per ells mateixos que no només van degustar els jutges, sinó també el xef Joël Robuchon, que atresora 31 estrelles Michelin.

Notícies relacionades

Els nervis li van jugar una mala passada a Edurne, que no trobava alguns ingredients i va haver d'improvisar sobre la marxa. Tot i que es va rescabalar després amb la connexió que va tenir amb Robuchon.

Amb aquesta victòria en la cinquena temporada de 'Masterchef', Jorge es va embutxacar un premi de 100.000 euros, podrà publicar el seu propi llibre de receptes i assistir a un curs especialitzat en cuina tècnica i de producte del Basque Culinary Center.