del futbol a les cuines

Jorge Brazalez: "No soc un 'Misterchef', sinó el guanyador de 'Masterchef', res més"

"La meva trobada amb Miri ha sigut molt fresca i, sobretot, real", afirma l'exfubolista granadí

jorge-masterchef

jorge-masterchef

6
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jorge Brazalez (nascut a Madrid el 1989, encara que criat a Granada), el guanyador de 'Masterchef 5', va deixar el futbol després d'una carrera d'11 anys que va iniciar militant en les categories inferiors d'equips com el Las Palmas, el Llevant i l'Atlètic de Madrid, i després d'haver passat pel colombià Amèrica de Cali. Sempre va pensar que, al penjar les botes, el seu futur estaria en el negoci familiar de Finanzas y Seguros, fins que la cuina es va interposar en aquest camí. De 'Masterchef' no només s'emporta la victòria (i el títol oficiós de 'Misterchef'), sinó també una estreta amistat amb Nathan i Miri, la qual espera seguir sent "una persona especial durant molt temps".

El primer, felicitats per la victòria. ¡Moltes gràcies!

¿Ja té pensat què farà amb els 100.000 euros del premi? El curs al Basque Culinary Center que he guanyat serà clau per a mi i l'aprofitaré molt. I el premi econòmic el tindré guardat per si, després d'aquesta formació i esperant una mica més, puc muntar alguna cosa. ¡Tenir un restaurant seria fantàstic!

¿Com ha canviat la seva vida des que va entrar a 'Masterchef'? ¡Moltíssim! És veritat que encara és una mica nou tot, però és clar que ha canviat. Perquè, de passar del futbol a entrar en aquest programa i arribar a formar-me en una escola com el Basque Culinary Center, és increïble el que em pot aportar això a nivell de feina.

En el combat final contra Nathan i Edurne, el jurat ja es va decantar per vostè des del primer plat, elogiant-lo, mentre treien pegues a les propostes dels seus companys. ¿Va començar allà a veure clar que podia guanyar, o fins a l'últim segon no s'ho va creure? Amb cada criteri que ens donaven els jutges, tenia més fe i més confiança que ho aconseguiria. Per a mi, aquell guisat va ser el més còmode i en el qual he treballat millor. En tenia tantes ganes i ho tenia tan pensat tot, que el vaig saber executar molt bé, i aquesta tranquil·litat al treballar es va notar també a l'hora d'afrontar els veredictes. Sabia que el menú que havia realitzat era correcte.

                

 El tatuatge que es farà Jorge per guanyar MasterChef

Se'l va veure somrient molt a la grada quan l'animaven, concentrat en el guisat, mentre que Edurne no trobava els ingredients i Nathan es cremava. Estava molt a gust perquè s'havia de treballar bé, però sabia que amb aquesta actitud positiva tot sortiria millor que amb pressió i amb por de perdre.

Confessi: ¿no va tenir nervis? Els nervis hi eren, però jo els condueixo molt bé i els dosifico perquè em donin just l'ingredient de tensió que necessito. Els nervis, en aquest cas i en altres competicions d'esport que he fet, t'ajuden a estar en tensió i a respectar el que estàs fent però no amb por, perquè la por és terrible.

Pel que m'explica, ha deixat el futbol, però la mentalitat esportiva l'acompanya i li ha servit per afrontar aquesta nova etapa de la seva vida en la cuina. Sense el futbol no sé què seria de mi, no sé si estaria vivint encara a Granada o estudiant Dret… El futbol m'ha fet veure món i ha sigut una universitat de vida en tots els sentits, que m'ajuda molt a ser ara mateix com soc.

¿Què li pot donar la cuina que no li ha donat el futbol? L'esport és diferent perquè en la cuina estàs tu sol. En la prova d'exteriors treballes amb gent, però no hi ha tants factors que intervinguin. En el futbol hi ha lesions, entrenadors que et posen o no et posen, hi ha companys, presidents, àrbitres… És un món molt complex perquè intervenen molts elements. En canvi, la cuina m'ha semblat més bonic i més possible perquè ets només tu mateix.

Sens dubte, amb la concursant que ha tingut més 'feeling' al llarg del programa ha sigut amb Miri. Encara que el tragués de polleguera quan compartien equip. (Riu) ¡Sí! A l'hora de treballar en la cuina no érem tan compatibles com fora. Ella té una forma de ser molt especial, jo també, i tots dos érem molt de manar. Però sempre hi havia un rerefons de carinyo.

                

 MastarChef 5 - Jorge no suporta la capitania de Miri

¿Com és la seva relació a fora? De molt contacte, de molta amistat i de molt carinyo. Espero seguir sent una persona especial per a ella durant molt temps.

En la final de 'Masterchef' vam veure un petó als llavis quan el van proclamar guanyador. ¡Ahir no hi va haver petó als llavis! Hi va haver petó als llavis en una altra situació i fora del programa. Ahir només hi va haver petó molt a prop de les comissures, però no hi va haver contacte als llavis.

¿Creu que el fet d'haver sigut la primera parella que es forma en el programa els ha ajudat en el concurs o no, perquè s'ha parlat molt del tema? La meva trobada amb Miri ha sigut una cosa molt fresca, no ha sigut pesada ni embafadora. Ha sigut molt entretinguda i, sobretot, real. Així que aquí no hi ha res a dir sobre si ens ha vingut bé o malament. Ha vingut com ha vingut, perquè ha sigut una relació diferent dentre de la casa, perquè és veritat que no hi havia hagut mai una cosa similar, però mira, a vegades passen les coses: hem coincidit tots dos, ens hem agradat i ha sigut molt bonic.

El seu altre gran suport en el programa ha sigut Nathan. ¿Tenen pensat muntar alguna cosa junts? ¡Segur! Treballar i passar el meu temps amb ell és comodíssim, així que segur que amb el contacte tan pròxim que tenim, després de formar-nos sorgeix alguna idea. ¡Seria increïble muntar alguna cosa junts!

Ell té restaurant a Barcelona, el Kao Dim Sum, així que el pot contractar. El té la seva dona, però no sé si prefereixo que em contracti o muntar alguna cosa tots dos…

Nathan i vostè van criticar molt una altra companya, Silene. Sembla que havia passat alguna cosa més entre vostès que els simples enfrontaments en les proves que vam veure els teleespectadors. En pantalla la convivència no es capta tan bé com en realitat. Està bé perquè 'Masterchef' no és un 'reality' al cent per cent de convivència perquè es tracta de cuina, però sí que és clau. Les baralles que surten en el dia a dia desemboquen en moltes reaccions per bé o per mal.

                

 Jorge, disciplinat i passional

Notícies relacionades

O sigui, que hi ha hagut alguns xocs amb ella a la casa on convivien. Jo no compartia actituds que va tenir. No sé si en la seva vida, amb un context més normal, hauria passat igual, perquè a la casa de 'Masterchef' estàvem una mica al límit. Però ja està oblidat, perquè jo m'he dedicat a l'esport i allà també passa; t'escalfes en un partit, et baralles amb un company i després, quan l'àrbitre xiula el final, et fas una abraçada real i no passa res. Jo sé separar molt bé les coses en aquest sentit.

¿Què opina que l'apodessin el ‘Misterchef’ de ‘Masterchef’ pel seu atractiu? Sempre he sigut una mica 'antimister' i tot això, però és graciós com a anècdota. Encara que prefereixo ser el guanyador de 'Masterchef' i res més.