PRÒXIMA ESTRENA

Tele 5 explica l'escàndol sexual més gran del franquisme a 'Lo que escondían sus ojos'

La minisèrie aprofundeix en les relacions extramatrimonials del 'cuñadísimo' de Franco

Rubén Cortada i Blanca Suárez encarnen Serrano Súñer i la marquesa de Llanzol

lo-que-escondanjp

lo-que-escondanjp
undefined32640145 television lo que escondian sus ojos en  la imagen  blanca s161117141441

/

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Tele 5 estrenarà demà, dimarts 22, Lo que escondían sus ojos, una minisèrie de quatre capítols sobre les relacions adúlteres entre el cuñadísimo de Franco, Ramón Serrano Suñer, i la fascinant marquesa de Llanzol. Rubén Cortada (Olmos y Robles, El Príncipe) i Blanca Suárez (El barco, Los nuestros) donen vida als protagonistes d’aquest escàndol en les albors del franquisme que va sacsejar els fonaments socials i polítics de l’època. Basada en la novel·la homònima de la periodista Nieves Herrero, està dirigida per Salvador Calvo (Niños robados) i compta en el repartiment amb noms il·lustres com Emilio Gutiérrez Caba (Gran reserva), Javier Gutiérrez (Águila Roja), Pepa Aniorte (Águila Roja) i Javier Rey (Velvet).

    Els amors clandestins entre el qui va arribar a ser ministre d’Afers Estrangers de Franco (casat amb una germana de la dona del dictador) i una bella aristòcrata avançada al seu temps van posar cap per avall el règim feixista en un moment crucial de la història d’Espanya, amb la guerra civil tot just acabada i la segona guerra mundial en marxa. En aquest context se situa aquest apassionat idil·li que va provocar un gran enrenou entre els cercles socials, però que no va arribar a transcendir a l’opinió pública per la fèrria censura de la dictadura.

UNA HISTÒRIA QUE COMENÇA EL 1940 // La història comença el 1940, quan en una sumptuosa festa dels prebostos franquistes els ulls de Sonsoles de Icaza, dona del marquès Francisco de Paula Díez de Rivera, es creuen amb els de l’home de confiança del Caudillo. A partir d’aquí, viuran una llarga i turbulenta història d’amor que costarà a Serrano Suñer la seva carrera política i que tindrà com a fruit una nena, Carmen Díez de Rivera, que amb el temps es convertiria en la mà dreta del president Adolfo Suárez i en la musa de la Transició. Tot un monument a l’embolic polític i amorós convertit en minisèrie de televisió.

Notícies relacionades

    La idea inicial de Tele 5 era explicar la història d’aquella nena que no va ser mai reconeguda legalment pel seu pare biològic. «Després vam pensar que era millor explicar-ho tot des del principi en els tres primers capítols i dedicar a Carmen Díez de Rivera l’últim episodi fent un salt en el temps», aclareix el director de continguts de Mediaset, Manuel Villanueva, per qui l’objectiu d’aquesta sèrie és «acostar-se a la història sense prejudicis, però amb molts escrúpols». El productor executiu de MDO, Fernando Bovaira, és també conscient del terreny relliscós per on es mou aquesta producció: «Ser rigorós era el gran repte d’aquest melodrama amb conseqüències tràgiques». Però el més interessant de Lo que escondían sus ojos és, segons el seu director, Salvador Calvo, «poder explicar la història de la postguerra des del punt de vista dels vencedors, cosa que no és  gaire habitual». «Parlem d’un idi·li que hauria pogut canviar la història, ja que un embolic de faldilles decideix que no entrem en la segona guerra mundial», afegeix.

INDIGNACIÓ FAMILIAR // Pel que fa a les declaracions de la filla gran de Sonsoles de Icaza en què desmenteix que la seva mare tingués aquesta aventura, Villanueva respon que això és el mateix que «negar la realitat». «Està tot més que demostrat, perquè la mateixa Carmen Díez de Rivera ho explica en les seves memòries», argumenta el directiu.