Telerealitat

Ana Obregón grava la seva vida quotidiana per a la cadena DKiss

L'actriu protagonitza 'Algo pasa con Ana', un 'docu-reality' que consta de vuit entregues i s'estrenarà a l'octubre

"M'ha costat molt poc tenir la càmera seguint-me, perquè acumulo 35 anys d'assajos", confessa

txerra34429043 madrid  23 06 2016   ana obreg n  en el parque warner bross 160908131401

txerra34429043 madrid 23 06 2016 ana obreg n en el parque warner bross 160908131401 / JOSE LUIS ROCA

4
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / BARCELONA

És l'estrella del matí al FesTVal de Vitòria, on acaba de presentar la seva última aventura professional: un 'docu-reality' sobre la seva vida. Ella és Ana Obregón, una de les actrius que més portades han ocupat dins de la premsa del cor per raons alienes a la seva professió. La roda de premsa en el certamen vitorià ha sigut de les més plenes. I la frase que ho defineix tot: "Aquest era el programa que em faltava per fer. M'ha costat molt poc tenir la càmera seguint-me, perquè acumulo 35 anys d'assajos".

Moments abans de la roda de premsa, mentre es maquillava els ulls i la boca, Ana Obregón ha contestat de pressa unes quantes preguntes d'EL PERIÓDICO. Uns minuts que li han servit per explicar que el nou espai es diu 'Algo pasa con Ana', parafrasejant el títol de la pel·lícula que va fer famosa Cameron Diaz, i que consta de "vuit episodis", que la cadena DKiss estrenarà al mes d'octubre, però encara sense data concreta. 

Obregón assegura que la idea és anterior a 'Las Campos': "Va ser una proposta de la productora Globomedia, ja fa temps. I la meva primera resposta va ser: 'Ui, no, no, un 'reality' sobre la meva vida, i ara'. M'ho vaig pensar bastant, perquè entre el teatre, el cine, programes, campanades… doncs jo no serveixo per a això. A més, de fet, la meva vida ha sigut un 'docu-reality' continu de 35 anys".

Però, és clar, després va reflexionar: "Els mitjans han estat parlant de la meva vida contínuament durant més de tres dècades, però han sigut imatges distorsionades, perquè la meva vida no es limita a anar corrent davant dels fotògrafs en un ‘photo-call’ ni que et captin en un aeroport o amb un nòvio. Així que em vaig plantejar fer-ho: mostrar el dia a dia d'una dona que, sobretot, és mare, que ha educat el seu fill com a mare soltera, que també és actriu. I que tant puja a un escenari com va a un assaig, que va a la peixateria a comprar el peix que li agrada al meu fill. I vaig pensar que era una bona manera de veure el meu dia a dia de veritat. ¿M'entén?".

Un producte fet a mida sempre li va bé a un professional de l'espectacle. ¿Potser l'actriu havia vist ‘Keeping up with the Kardashians’? "Miri, quan me'n vaig anar a viure als EUA, fa cinc anys, que no sabia ni qui eren les Kardashians, m'hi vaig començar a enganxar. Però fixa't que és un 'reality' d'aquesta família amb dos mil escàndols i t'hi enganxes per tots els embolics familiars que hi ha, que si el pare es torna dona, que l'altre tal i així successivament. Però són dones que, en el fons, no tenen professió. En canvi, si jo faig un 'docu-reality' el faig a partir de com és la vida d'una actriu".

I això és el que desitja Ana Obregón que es vegi d'ella: "Quan es tanquen les portes del teatre i baixes de l'escenari. Que es vegi l'assaig, quan arribes a casa teva, preparant el dinar al teu fill, que ha de menjar, els problemes de mare… Aquesta sí que em sembla una manera bonica d'encarar un 'docu-reality'. El meu programa no té res a veure amb el de les Kardashians, perquè la base és aquesta: que elles són persones de 'docu-reality' i jo sóc actriu".

Semblaria lògic, llavors, que la protagonista del programa intervingués en el muntatge final. Fins i tot que hagi censurat alguna cosa... "No, no, al revés. Si m'haguessin dit que era per a tal cadena, m'hauria inquietat i potser hauria dit que no. Però com que era per a DKiss, una cadena nova, destinada a un tipus de dona independent, sense prejudicis, que diu el que pensa, que… doncs no m'ho vaig pensar dues vegades".

És clar que, a diferència de les Kardashian o les Campos, la família Obregón no hi apareix. "El meu fill hi surt poc. Ja sap que és un noi que s'està llaurant el seu futur al marge de la fama, perquè no li agrada gens. Però hi ha algun moment del programa a casa, en què estic esmorzant, i apareix. I no passa res. Però sí que és cert que la meva família no hi surt gens, ni els meus pares ni els meus germans. Mai han estat de cara al públic. Ni tan sols els ho he demanat". 

Notícies relacionades

En tot cas, a Ana Obregón se la veu contenta amb el resultat: "Sí, perquè el que he vist és una mica el meu lema: apunta't a la vida, a dir el que sents, a somiar el que et doni la gana. Hi ha molt bon rotllo, perquè jo sóc una persona molt positiva i això es veu i es palpa al programa. Ja t'ho dic, hi ha un missatge de positivisme, de dona independent i de mare soltera que lluita malgrat moltes coses".

Algú podria pensar que ha fet aquest espai perquè ja no està a dalt de tot. I si la pregunta de com li van les coses a nivell professional era necessària, la seva resposta és ràpida: "Increïble, perquè quan he acabat l'obra de teatre [la comèdia 'Sofocos plus'Sofocos plus], que hem estat dos anys de gira i tres mesos al Teatro la Latina, amb un èxit brutal de públic, omplint les sales, no puc demanar més". 'Algo pasa con Ana' serveix per completar el seu ampli currículum.

Temes:

Reality show