Una cullera com a regal

'Masterchef júnior' inicia a Barcelona el càsting per a la tercera temporada del concurs culinari 5.000 nens d'entre 8 i 12 anys s'han inscrit en les proves de selecció

Proves de selecció per a MasterChef Junior a BCN / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Júlia Pujol va complir aquest dijous 12 anys. I la seva principal il·lusió com a regal d'aniversari era aconseguir una de les cobejades culleres que l'equip de Masterchef júnior va repartir als nens que van passar el càsting. Una selecció que es va celebrar aquell dia a l'hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat, i a la qual la menuda va anar amb 73 nens més. Va ser la primera cita de les proves d'accés per a la tercera temporada del concurs gastronòmic de TVE-1, que aviat també passarà per València, Màlaga, Bilbao i Madrid.

Carregats amb neveres i carmanyoles i vestits amb acolorits davantals i casquets, els candidats (i els seus pares) feien cua abans d'accedir a la sala on van haver d'emplatar les creacions culinàries que portaven de casa. «He preparat uns falsos raviolis de pinya farcits de tonyina salvatge», mostrava orgullosa Júlia Aldabó, de 10 anys, que venia de Mont-roig del Camp (Tarragona). La recepta l'havia ideat amb el seu cosí, «que té un restaurant», igual que els seus pares. Per això ella té clar que la cuina la porta a la sang.

«¡Jo també vull ser cuinera, però d'estrella Michelin!», recalcava al seu costat Marta Sáez, d'Eivissa, una de les benjamines, amb 8 anys. «Si al final entro, espero aprendre a cuinar millor, fer amics i conèixer aliments nous», assegurava la barcelonina Roser Funes, de 10 anys. «¡I conèixer el jurat!», rematava la seva germana Martina, d'11, que també participava en la prova. «Podríem muntar un restaurant juntes», aventuraven.

Aquest any, 5.000 nens s'han apuntat a la selecció i l'equip del programa, després de visualitzar els vídeos enviats pels candidats, ha seleccionat els millors per a les proves presencials. «Tingueu en compte que tots sou guanyadors pel fet de ser avui aquí», els recordava Esther González, la directora de càstingjust abans de l'emplatat.

 

Notícies relacionades

«El que més hem notat aquest  cop és que hi ha més nens de 8 anys que se saben moure a la cuina, perquè n'hi ha molts que ens diuen que fa dos anys que esperen a apuntar-se a Masterchef», assenyalava González, mentre els assessors gastronòmics Jesús Fernando Rodríguez, Rafael Santarén i Hugo Escolies començaven a passejar-se per les taules per tastar els menús dels minixefs. «Les presentacions són de nivell», va apuntar Rodríguez, assenyalant un plat decorat amb un perfecte logo de Masterchef fet amb quètxup.

A mig tast, els nens i els jutges van improvisar una cançó d'aniversari per a la Júlia, que continuava somiant amb la cullera. Els que la van obtenir van cuinar a la tarda amb el pollastre com a ingredient estrella.

Temes:

Gastronomia