ENTREVISTA AMB EL Creador de còmics

Robert Kirkman: "Vaig tenir un xoc quan vaig veure la sèrie"

Robert Kirkman, amb tres de les seves ’creacions’, en el rodatge.

Robert Kirkman, amb tres de les seves ’creacions’, en el rodatge. / FOX

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO
MADRID

-¿Al crear The walking dead va pensar que podia convertir-se en sèrie?

-No, perquè el tema és tan fosc que no sembla gaire popular. Però després vaig pensar que es podia adaptar bé al mitjà televisiu. Jo no dibuixo, només escric les històries. I quan ho faig, penso només en imatges quietes, no en moviment. Per això vaig al·lucinar quan vaig veure a la sèrie els meus personatges movent-se.

- ¿Què li ha semblat el resultat?

-Increïble. Quan estaven rodant l'episodi pilot, vaig veure dos dels meus personatges coneixent-se i va ser increïble. Estava en un plató amb Atlanta destrossada i veient Rick en carn i ossos parlant amb Glenn en carn i ossos. Vaig tenir un xoc.

-Puntuï del 0 al 10 l'adaptació.

-Aquesta és la part de l'entrevista on em sento més deshonest, però realment li he de posar un 10. Sempre hi ha un gran perill que l'adaptació estigui per sota de l'original. En el meu cas, estic molt gelós de Frank Darabont (director) per com ha trobat milers de trossets d'història en la meva obra.

-Hi ha res que no li hagi agradat?

-(Pensa una bona estona) És molt difícil... Potser que en els títols de crèdit les paraules surten desordenades i es llegeixThe dead walking.També m'hauria agradat que m'haguessin deixat fer el paper de Rick (riu).

-¿Ha participat en la sèrie?

-Sí. He estat involucrat en tot el procés: m'han consultat l'elecció d'actors, els guions..., fins i tot he escrit el quart episodi. A més, he estat als platós fent el que fan els productors executius: res.

-¿Què és el que ha quedat més ben reflectit del seu còmic?

-Amb diferència, la humanitat que els actors mostren en les seves relacions. En el còmic, el dibuixant fa un treball genial mostrant emocions humanes dibuixades amb els meus diàlegs. Però sempre corres el risc que algú ho llegeixi d'una manera diferent i no ho entengui bé. Tenir actors interpretant aquests sentiments és el que realment ha funcionat.

-¿Aquests actors s'assemblen físicament als personatges del còmic?

-La veritat és que en el càsting no es va buscar la semblança física. Per això és sorprenent que, gairebé per casualitat, s'assemblin moltíssim als personatges del còmic.

-¿S'ha deixat la porta de la història oberta per a una nova entrega?

-Completament. Si s'aprovés una segona temporada es gravarien 13 episodis en comptes de sis.

Notícies relacionades

-M'imagino que ho donarà per fet amb l'èxit de l'estrena als EUA.

-Sóc cautelosament optimista. La veritat és que m'han sorprès els resultats que ha tingut l'estrena: ja sabia que la sèrie era de bona qualitat, però és que en això de la televisió no se sap mai.