Presentació mundial

Rodamons de la por

La cadena Fox estrena 'The walking dead' a 120 països

La sèrie arrasa als EUA

El xèrif Rick Grimes (encarnat per l’actor Andrew Lincoln), en una compromesa situació de la sèrie.

El xèrif Rick Grimes (encarnat per l’actor Andrew Lincoln), en una compromesa situació de la sèrie. / FOX

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA
BARCELONA

Està comprovat que, en èpoques de crisis econòmiques i convulsions socials, reneix la por... audiovisual. Això pot explicar la curiosa resurrecció dels inefables zombis, personatges clàssics del gènere del terror que van viure èpoques de glòria (Yo anduve con un zombi, La nit dels morts vivents, Thriller...) i que ara han tornat a envair amb un espectacular èxit mig món. I gràcies aThe walking dead, angoixant sèrie que aquesta nit estrena el canal Fox, i que arriba precedida pel rècord d'audiència que va aconseguir la seva estrena als Estats Units diumenge passat (la nit de Halloween, és clar).

Al marge que la crisi econòmica ens predisposi a veure amb més bons ulls el terror, el cas és queThe walking deadés una superproducció que té tots els elements per ser considerada una obra de qualitat. Primer de tot, està basada en un còmic (escrit per Robert Kirkman) que ja fa set anys que triomfa en un mercat tan exigent com és el de la historieta il·lustrada. I sobre aquesta base de primera, la multinacional nord-americana Fox ha posat un equip de cine: el director és Frank Darabont (que va adaptar per a la gran pantalla les obres de Stephen KingCadena perpètua, La milla verde i La boira, iFrankenstein de Mary Shelley), mentre que la producció ha anat a càrrec de Gale Anne Hurd (la mateixa que es va encarregar de posar en solfa els tres Terminator, Alien: el regreso, Armageddon...). I per acabar d'arrodonir elpelotazodels zombis, la Fox va dissenyar una invasió planetària: després d'estrenar-la als Estats Units,The walking deades presentarà simultàniament a tots els països del món on Fox té els seus canals. És a dir que aquest còmic convertit en sèrie es veurà en un total de 120 països, en 33 idiomes, i que conformen un món de més de 250 milions de llars. Això sí que fa por.

The walking deadcomença amb un cert regust deResident evil. El cap de policia Rick Grimes (encarnat per l'actor Andrew Lincoln) té un accident i es desperta en un hospital... abandonat. A partir d'aquest moment, anirà descobrint que no està tan sol com sembla, però les persones que es va trobant no són precisament pacífiques. Ni atractives.

Notícies relacionades

En el seu periple per uns apocalíptics Estats Units, es trobarà amb un grup de supervivents, entre els quals hi ha la seva dona Lori (interpretada per l'actriu Sarah Wayne Callies) i el seu fill. Junts, i amb Rick com a oficial al càrrec, iniciaran una difícil existència en un món hostil, on els zombis no sempre són els enemics més perillosos. De moment, aquesta passejada per un infern amb aires dantescos durarà sis episodis. Però

tot fa preveure que als morts vivents els espera una llarga i fructífera vida.