Secció recomanada per

Cop al mercat

La plataforma de criptomonedes Genesis es declara en fallida

La firma i dues de les seves subsidiàries es declaren en fallida arrossegades per l’enfonsament del gegant FTX

La plataforma de criptomonedes Genesis es declara en fallida
2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mercat de les criptomonedes continua enfonsant-se. La plataforma Genesis Global Holdco, un dels més grans prestamistes cripto del món, i dues de les seves empreses subsidiàries es van declarar en fallida durant la nit de dijous al veure’s arrossegades pel col·lapse al novembre del gegant del sector FTX.

L’any passat, Genesis va atraure milions de clients sota la promesa que podien dipositar les seves criptomonedes a la plataforma i obtenir alts rendiments. No obstant, la companyia ha acabat desplomant-se. Ahir a la nit es va acollir –junt amb les filials Genesis Global Capital i Genesis Asia Pacific– al capítol 11 de protecció per fallida a Nova York davant el tribunal federal de Manhattan.

Genesis feia un parell de mesos que estava durament afectada per la fallida de la plataforma de comerç cripto FTX, caiguda en desgràcia per un presumpte frau perpetrat pels seus dirigents, entre ells el jove magnat Sam Bankman-Fried, que s’enfronta a una pena de fins a 115 anys a la presó. Com a resultat d’això, al novembre Genesis va congelar la retirada de fons, deixant atrapats uns 2.800 milions de dòlars dels clients.

Enfonsament cripto

La declaració de fallida de Genesis la converteix en el quart gran prestamista d’actius digitals que fa fallida des de la primavera passada. Els altres tres pesos pesants de la indústria que no han sobreviscut a l’anomenat criptohivern han sigut Celsius Network, BlockFi i Voyager Digital. Els clients d’aquestes plataformes també van perdre milers de milions de dòlars en dipòsits que mai van cobrar.

El ‘Financial Times’ va publicar fa uns dies que Genesis acumulava deutes per valor de més de 3.000 milions de dòlars (uns 2.770 milions d’euros).

Notícies relacionades

La setmana passada, la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units va acusar Genesis d’oferir valors no registrats, saltant-se «els requisits de divulgació dissenyats per protegir els inversors». Les autoritats també van acusar pel mateix Gemini, plataforma de compravenda de criptomonedes fundada el 2015 pels bessons multimilionaris Cameron i Tyler Winklevoss, coneguts per ser uns dels ideòlegs de Facebook.

Genesis és propietat del conglomerat nord-americà Digital Currency Group, també propietària d’altres braços del sector com el mitjà digital CoinDesk i la gestora d’inversions Grayscale. Gemini ha acusat aquesta empresa matriu de falsejar informació financera per fingir un bon estat de salut i de mirar de quedar-se amb els fons dels clients.