Secció recomanada per

NOUS PRODUCTES

Així és la tauleta MatePad Pro de Huawei

El dispositiu compta amb una pantalla de 12,6 polzades i és compatible amb l’estàndard de connectivitat WiFi 6

Així és la tauleta MatePad Pro de Huawei
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Huawei acaba d’anunciar el llançament de MatePad Pro de 12,6 polzades, la nova tauleta de la marca impulsada pel sistema HarmonyOS 2 que proporciona un escriptori més organitzat mitjançant el Bottom Dock i els Service Widgets, que generen noves maneres de veure la informació, de manera més eficient. Utilitzant tecnologia distribuïda, el dispositiu pot aprofitar les capacitats d’altres terminals –des de smartphones o PCs, fins a televisors intel·ligents– per conformar un superdispositiu que pot suportar varietat d’usos.

MatePad Pro està equipada amb el processador Kirin 9000E, que ofereix un dels millors rendiments i velocitat del moment, una pantalla OLED FullView de 12,6 polzades i resolució 2.5 K, amb una relació pantalla-cos del 90%, relació de contrast de 1.000.000:1, suport per a gamma de colors DCI-P3 i precisió de color comparable amb la d’alguns monitors professionals. És compatible amb l’estàndard de connectivitat WiFi 6. Integra una bateria de 1050 mAh amb càrrega sense fil i un sistema de càrrega ràpida per omplir-la en tot just 45 minuts.

Possibilitats

Aprofitant les possibilitats de gravació de la càmera posterior de 13 MP, que grava en qualitat 4K, el dispositiu es configura com una bona eina per a l’edició de vídeos o imatges sense problemes de latència o bloquejos. Per la seva banda, les millorades funcions App Multiplier i Multi-Window possibiliten que la multitasca sigui més fluida. Amb l’objecte de la productivitat, la marca també ha anunciat l’M-Pencil (2a generació), que ofereix experiències interactives més intel·ligents i naturals.

Kevin Ho, director d’operacions de Huawei Consumer BG, ha apuntat que: «La nova HUAWEI MatePad Pro és l’eina perfecta que inspirarà els usuaris a ser més productius i creatius. Amb el nou HarmonyOS 2 es poden aprofitar les ‘apps’ i els serveis per treballar de manera més intel·ligent que mai».

Característiques de la pantalla

Característiques de la pantallaTé una gran pantalla OLED FullView de 12,6 polzades, una relació d’aspecte de 16:9 i bisells estrets que mesuren 5,6 mm de gruix, de tal manera que s’ofereix una relació pantalla-cos del 90%. El plafó també admet una relació de contrast d’un milió a un, així com la gamma de colors DCI-P3, cosa que fa possible reproduir imatges definides i reals. Cal destacar que té un índex de precisió del color a què només arriben alguns monitors de categoria professional, cosa que la converteix practicamente en un monitor portàtil. Integra una solució de hardware que filtra la llum blava, per la qual cosa ha rebut la certificació TÜV Rheinland Full Care Display 2.0.

Aquesta pantalla es complementa amb un sistema de so format per vuit altaveus Harman Kardon, que consta de tweeters i woofers.

HarmonyOS 2 per a més productivitat

MatePad Pro introdueix un nou Doc inferior que mostra les aplicacions més utilitzades i les utilitzades recentment. Els Widgets d’informació poden mostrar dades actualitzades en temps real i permeten accedir a determinades funcions de les aplicacions sense necessitat d’iniciar-les. Aquests widgets poden col·locar-se en qualsevol lloc, i són configurables per personalitzar el dispositiu.

Com a conseqüència de les capacitats distribuïdes de HarmonyOS 2, la tauleta suporta les possibilitats Multi-screen Collaboration: Mode Mirall, Mode Extensió i Mode Col·laboració amb els portàtils MateBook de la marca. En el Mode Mirall la pantalla de l’ordinador connectat es reflecteix en la de la tauleta, cosa que permet editar documents directament, o dibuixar al PC amb M-Pencil (2a generació). El Mode Col·laboració facilita la interacció multiplataforma entre HarmonyOS 2 i Windows, per transferir continguts tals com text, imatges i documents entre els dispositius connectats amb un arrossegar i deixar anar.

Millora de l’experiència d’ús

Presentada per primera vegada el 2019, la primera versió de l’App Multiplier permetia a les aplicacions de les tauletes aprofitar millor l’orientació horitzontal i mostrar la informació amb dues finestres actives alhora. Amb el llançament de MatePad Pro, l’App Multiplier aporta més possibilitats per aprofitar les pantalles horitzontals.

Per la seva part l’M-Pencil (2a generació) ofereix a la tauleta una experiència d’escriptura natural similar a la d’un llapis amb la nova ploma recoberta de platí, baixa latència i suport per a 4.096 nivells de sensibilitat a la pressió. Inspirat en el disseny de la part posterior de la caixa dels rellotges de luxe, la punta transparent del llapis en mostra el funcionament intern, i ve amb una textura esmerilada. És compatible amb funcions d’interacció, com FreeScript, que transformen el contingut escrit a mà en text codificat per la màquina en temps real, així com el doble toc per canviar, Instant Shape, Instant Table i altres.

Desenvolupat per Huawei, Pencil Engine està obert als tots desenvolupadors i gestiona un conjunt de funcions, com la predicció de traços i els efectes de pinzell, que poden integrar-se per obtenir experiències de dibuix i escriptura a mà més natural en aplicacions de tercers.

Notícies relacionades

El teclat magnètic intel·ligent compta amb un recorregut de tecla d’1,3 mm. És compatible amb Bluetooth i amb càrrega sense fil.

Preu

La MatePad Pro de 12,6 està disponible en gris mat en mode prevenda amb un preu de 799 euros. Durant el període de reserva anticipada s’ha establert un descompte de 100 euros i, fins al 25 d’octubre, s’inclouen gratis l’M-Pencil i el Keyboard.