Secció recomanada per

NOUS PRODUCTES

Així és la segona generació de l’Echo Show 5 (2021), d’Amazon

El dispositiu aporta, respecte a la primera versió, la funcionalitat de ser utilitzat com a càmera de vigilància i inclou un nou color. El preu és d’uns 85 euros

Així és la segona generació de l’Echo Show 5 (2021), d’Amazon
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amazon ha renovat el seu Echo Show 5, l’equip més manejable del seu catàleg, que manté les funcions bàsiques i afegeix la funció de ser utilitzat com a càmera de seguretat, cosa que és una de les prestacions ben valorades pels usuaris. Fora d’això, respon de manera òptima com a alarma, rellotge, visualització de continguts i ràdio. Es comercialitza a un preu de 84,99 €.

Pantalla de 5,5’’

El producte aporta una pantalla de 5,5’’,que, per les seves reduïdes dimensions, resulta adequada per col·locar a la tauleta de nit, i resulta suficient per a la visualització de tota mena de continguts, atesa la seva resolució i nitidesa. També és operatiu a la cuina, per seguir les receptes, i no fa un mal paper en qualsevol espai de la llar, ja que també aporta funcionalitats de ràdio i música. La resolució de pantalla de 960 x 480 píxels.

Avantatges respecte al model anterior

El nou Echo aporta una càmera de més resolució amb la funcionalitat d’accés remot (mitjançant l’‘app’ Alexa o des d’un altre Echo Show), cosa que significa que pot funcionar com una càmera de vigilància, ja que ofereix la possibilitat de veure vídeo en directe. També permet utilitzar l’altaveu i el micròfon per parlar i escoltar quan s’utilitza d’aquesta manera (com si es tractés d’una videotrucada).

S’ha canviat la càmera de 720 p pel sensor de 2 MP, que permet gravar vídeo HD, i això significa que tot es veurà millor en les videotrucades. L’Echo Show 5 del 2021 té algunes diferències més. Un altra de les novetats és que arriba en un nou color blau fosc i, tot i que ja no disposa de sortida de 3,5 mm del model original, ofereix Bluetooth, que es pot utilitzar per reproduir música des d’un mòbil o fins i tot vincular-lo amb un altaveu sense fil per a un so millor o més potent.

Accessibilitat

A la part de dalt, hi trobem accessibles tres botons: micròfon en silenci, volum amunt i volum avall.

La interfície és tan fàcil d’utilitzar a la pantalla de 5,5’’com en models més grans. N’hi ha prou amb lliscar cap avall des de dalt per tenir accés a les dreceres per als ajustos de la brillantor i la pantalla d’inici, i lliscar cap a l’esquerra des de la dreta per a les dreceres de comunicació, música, Smart Home, vídeo, alarmes, entre altres capacitats.

Cal destacar que l’equip proporciona, com és habitual en altres models, accés a Netflix, Amazon Prime Video i YouTube. Alexa, per la seva banda, té les mateixes capacitats que a qualsevol dispositiu Echo, amb l’afegit que la pantalla mostra certa informació extra en alguna de les seves respostes, temporitzadors i en algunes ‘skills’ (especialment en jocs com Tenable). També pot reproduir vídeo de càmeres compatibles com Ring, Nest, etc. (inclosos timbres).

Privacitat i sostenibilitat

Echo Show 5 s’ha dissenyat amb diverses capes de protecció de la privacitat, incloent-hi controls per a la càmera i el micròfon, així com una coberta integrada per tapar la càmera. A més, poden revisar-se i eliminar-se gravacions de veu dient: «Alexa, esborra el que acabo de dir» o «Alexa, esborra tot el que he dit fins ara».

Echo Show 5 compta amb el segell Climate Pledge Friendly a Amazon.com, com a part d’un programa que facilita que els usuaris descobreixin i comprin productes més sostenibles. Aquest dispositiu està fabricat amb un 100% de tela reciclada postconsum, i amb l’objectiu de reduir-ne el consum energètic, disposa d’un mode de baix consum per conservar l’energia de forma intel·ligent durant períodes d’inactivitat i proporcionar un estalvi durant tota la vida útil del dispositiu

Preu i disponibilitat

L’Echo Show 5 del 2021 es pot comprar per 84,99 €.

Característiques

Pantalla de 5,5’’(960 x 480)

Altaveu d’1,65’’

Càmera de 2 MP amb tapa

Processador: MediaTek MT 8163

Connectivitat: Wifi 802.11 ac, Bluetooth

Dimensions: 148 x 86 x 73 mm

Pes: 410 g

En resum

Echo Show 5 ha actualitzat la càmera, ha afegit una tercera opció de color (blau marí) i se n’ha abaixat el preu. Disposa d’una pantalla compacta de 5,5 polzades que encaixa en qualsevol espai de la casa, i ara es presenta amb el doble de píxels, per realitzar una videotrucada ràpida o fer ‘drop in’ entre dispositius Echo amb una millor definició.

Permet l’accés de forma segura a la càmera mitjançant l’‘app’ Alexa per fer un cop d’ull a casa si s’està fora.

Valors afegits

Alexa permet utilitzar la veu per posar alarmes i temporitzadors, veure el calendari o les notícies, fer videotrucades amb la càmera de 2 MP i reproduir música i sèries en streaming.

Gestió de la llar digital: veure el que passa quan no s’està a casa gràcies a la càmera integrada. Control de dispositius compatibles, com càmeres, llums, a través de la pantalla interactiva o la veu.

Ús de les videotrucades per mantenir el contacte: trucar a familiars i amics que tinguin l’‘app’ Alexa o un dispositiu Echo amb pantalla, mitjançant la càmera de 2 MP. Enviar comunicats a altres dispositius compatibles a la casa.

Visualització de sèries i pel·lícules amb Prime Video, Netflix i més. També es pot escoltar música amb Amazon Music, Apple Music, Spotify i d’altres.

Notícies relacionades

Ús de la pantalla: veure fotos d’Amazon Photos per convertir la pantalla del dispositiu en un marc digital.

Protecció de la privacitat: Es poden desactivar els micròfons i la càmera prement un botó. Coberta integrada per tapar la lent.

Temes:

Gadgets +Digital