Secció recomanada per

INNOVACIONS

Així és la Pilot Era, una càmera que grava en 8K i 360 graus

El nou dispositiu 'tot en un' permet fer un salt endavant en la creació de continguts de realitat virtual

pilot-era

pilot-era

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia Pisofttech anuncia la disponibilitat el pròxim mes de juny de la Pilot Era, una nova càmera multifunció que inclou gravació i reproducció de vídeo en 8K i en 360°. El seu gran valor afegit és que no requereix postproducció, ja que el seu software s’encarrega de fer-la. Es tracta d’una càmera panoràmica portàtil amb capacitat per ser utilitzada tant a nivell professional com d’usuari.

La creixent implantació del 8K és una dada contrastada i, en aquesta conjuntura, la companyia PiSofttech dedicada al software d’imatges en 3D llança la seva primera càmera 360a amb resolució 8K. En l’actualitat, tot i que el mercat està oferint una gamma cada vegada més àmplia i de millor qualitat per gravar en 360º a un preu més assequible, el cert és que si es vol optar pel 8K aquest preu es dispara, per la qual cosa la de Pisofttech és una opció a considerar donada la seva competitivitat.

Segons el CEO i cofundador de la companyia, Adler Shen: “No és una càmera, és un dispositiu 360º VR que no requereix un equip addicional per fer ‘streaming’ en directe. Això suposa un salt respecte al que hi ha actualment al mercat, sempre parlant de dispositius pensats per al gran públic.”

Descripció

Pisofttech ha desenvolupat aquesta càmera autònoma que no necessita accessoris addicionals, és de reduïda mida (davant la majoria de models disponibles avui), ofereix una molt bona qualitat d’imatge i, com s’ha assenyalat, no necessita postproducció. Es tracta d’un equip que, tot i que pot ser utilitzat a nivell professional, és adequat per a l’ús d’aficionats.

Pantalla i sistema operatiu

La càmera de la Pilot Era és de 3,1 polzades. És tàctil, així que s’elimina la necessitat d’utilitzar controls o monitors externs. Quant al sistema operatiu és el Pilot OS basat en Android, que permet actualitzacions OTA.

El dispositiu es pot connectar amb l’aplicació mòbil Pilot Go amb què és possible controlar totes les funcions, però que desitgin un ús totalment autònom de la màquina no és necessari instal·lar-la, ja que es pot manejar perfectament utilitzant únicament la pantalla tàctil.

Aquesta càmera és capaç d’unir en viu les imatges entrants per transmetre-les de nou, en aquesta manera està limitada a 7fps a 8K, i 30fps a 4K. A l’unir el material d’arxiu a la càmera (però no en viu) és capaç de processar 24fps a 8K.

Emmagatzemament

La càmera té una capacitat d’emmagatzemament, no ampliable de 512 GB. Per l’experiència d’ús, es pot dir que resulta un equip adequat per a persones que volen gravar o retransmetre concerts, conferències i esdeveniments en 360º. No li falta capacitat. Les 512 GB UFS es tradueixen que és possible guardar més de 6,5 hores de vídeo a 8K o 26.000 fotos panoràmiques.

Sistema de càmeres i connectivitat

El sistema de càmeres de la Pilot Era està integrat per quatre sensors de 12 megapíxels (f/2.8) fabricats per Sony. Unint la gravació de cadascuna d’elles, s’aconsegueix crear una experiència de 360º. Els objectius de les càmeres són d’obertura fixa, f/2.2.

Els modes de disparament inclouen ajustaments com el HDR, ISO, EV, i WB entre d’altres. Els diversos modes de processat inclouen efecte ull de peix, realitat virtual, planetes i equirectangular.

Cal destacar també en aquest punt la integració d’un mecanisme d’estabilització molt precisa mitjançant 9 eixos.

Quant a connectivitat, disposa de GPS, 4G i wifi. L’usuari també compta amb un port USB tipus C i Ethernet.

Possibilitats

Pisofttech ha implementat una funció que permet ser col·laborador aficionat de Google en les captures de contingut de 360° per a la secció Street View de Google Maps. Gràcies al mòdul GPS incorporat, Google sap on es troba l’usuari, així que podrà carregar imatges de qualsevol part del món a través del mòdul 4G incorporat i la connexió wifi de banda dual.

De sèrie

La unitat en si mateixa cap en una mà i ve amb tot el que es necessita per començar a filmar de manera immediata.

Quatre sensors Sony CMOS de 12 MP, cadascun equipat amb una lent ull de peix asfèric f/2.2

Estabilització d’imatge de 9 eixos mitjançant giroscopi.

Pantalla tàctil LCD TFT de 3.1» 800 x 480

512 GB UFS (emmagatzemament flaix universal) integrat

Bateria de 7200 mAh: al voltant de 3.5 hores de gravació de 8K

Mòdul 4G i wifi per a transmissió en viu independent

En ús

El dispositiu destaca per la seva facilitat d’ús, molt intuïtiva, així que no s’ha de tenir una preparació especial sobre 360° i VR per obtenir bons resultats.

Pot capturar vídeo en 8K amb una resolució de 7680 × 3840 píxels a 30 FPS. Quant a la presa de fotografies proporciona una resolució de 8192 × 4096 píxels.

A més de gravar en 8K, ofereix la possibilitat de fer-ho en diferents resolucions. Per exemple, pot baixar fins als 6K per aconseguir 50 FPS, i fins i tot fins a 4K per assolir 100 FPS de velocitat de captura.

Valors afegits

Pilot Era compta amb prou capacitats per retransmetre vídeo 360º en directe via YouTube i Facebook, fer captures per publicar a Google Streetview i gravar vídeos panoràmics o fer fotografies a resolució 8K.

La càmera realitza el postprocessat i publicació dels vídeos, així que no és necessari vincular-la a un ordinador.

Preu

Pilot Era ja es pot reservar. La venda a tot el públic s’iniciarà la primera setmana de juny. El preu final després de les promocions habituals que realitzen les marques del país asiàtic als primers compradors, serà d’uns 1.800 euros.

Pilot Go App

Pilot Go és l’aplicació oficial de la càmera per fer fotos, vídeos, veure i administrar la galeria. Està disponible a Play Store.

Resum

Pilot Era és una càmera de realitat virtual tot en un de 360º VR dotada de nous avenços en la captura d’imatges i la creació de contingut.

Notícies relacionades

Destaca la seva pantalla tàctil d’alta definició i el sistema operatiu (amb actualització regular) fàcil d’utilitzar (basat en Android).

Té l’opció de connectar-se amb l’aplicació mòbil Pilot Go, però també pot utilitzar-se com un dispositiu independent tot en un sense el telèfon o l’ordinador.